Primăria lărgește străzi pentru a-i ajuta pe locuitorii din Zorilor și Mănăștur
- Scris de Ziua de Cluj
- 26 Ian 2018, 13:40
- Administraţie
- Ascultă știrea
Pe Calea Mănăștur, carosabilul ar urma să fie lărgit, prin reducerea dimensiunii trotuarelor. De asemenea, lățimea străzii Mărginașă va fi extinsă, prin realizarea de exproprieri. Tot cu exproprieri se va face suficient loc pentru ca, la intersecția străzilor Mărginașă și Oțetului cu Calea Mănăștur să fie amplasat un sens giratoriu. Astfel, locuitorii din Zorilor ar putea avea o nouă rută de coborâre, iar cei din Mănăștur vor beneficia de un transport public mai rapid, întrucât pe Cale Mănăștur se vor realiza benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun.
"Am lansat tema de proiectare, colegii mei de la Urbanism lucrează deja la ea, pentru a lărgi cu încă o bandă Calea Mănăștur. Acolo este un trotuar de șase metri care stă nefolosit și dacă lărgim, vom putea introduce bandă pentru mijloacele de transport în comun, care va putea fi folosită și de bicicliști. Mijloacele de transport vor circula mai rapid, vor putea circula și bicicliștii. De la strada Mărginașă vom avea un proiect de expropriere a câtorva case din zonă, ca să facem legătura cu cartierul Zorilor. Vom face exproprieri și pe lângă noul mall de pe Calea Mănăștur, până la strada Uzinei Electrice. Cei care vor să ajungă din cartierul Zorilor în Grigorescu au alternativa pe strada Frunzișului sau pe strada Mărginașă, printr-un sens giratoriu care se va construi acolo. Rută alernativă pentru locuitorii din Zorilor, să nu fie obligați să treacă prin piața Lucian Blaga", a declarat viceprimarul Dan Tarcea.
O altă modificare, anunțată de anul trecut, vizează mutarea pe terenul Universității de Științe Agicole și Medicină Veterinară (USAMV) a unei stații de transport în comun. Zidul de la stradă al universității este monument istoric. Acesta ar urma să fie demolat și reconstruit pe banii Primăriei. "Gândiți-vă că venim dinspre Mănăștur și ne blocăm toți la sugrumarea aceea de la intrarea pe Moților. Toate mașinile stau pentru că sunt oprite autobuze în stație. Nu se poate merge altfel. Și atunci avem din nou deschidere din partea USAMV, care este de acord să mute gardul câțiva metri în interior, ca noi să ducem stația câțiva metri mai sus decât este acum și să creăm o alveolă pentru intrarea autobuzelor sau troleibuzelor, ca să se poată asigura fluența traficului", spunea anul trecut Emil Boc.