UBB, în era globalizării

UBB, în era globalizării

Muzeul Universităţii “Babeş-Bolyai” a publicat, în premieră istorică, lista rectorilor instituţiilor de învăţământ superior care au funcţionat la Cluj din 1581, anul întemeierii Colegiului Iezuit – care a fost prima instituţie de învăţământ superior din Cluj, din Transilvania şi de pe actualul teritoriu al României, se arată într-un comunicat al UBB.

 

Rectorii cu cea mai lungă perioadă de exercitare a funcţiei la Cluj au fost Andrei Marga (aflat în al 14-lea an de rectorat), Constantin Daicoviciu (12 ani), Florian Ştefănescu Goangă (8 ani), Ştefan Pascu (8 ani), Ioan Vlad (8 ani), Aurel Negucioiu (5 ani), Nicolae Bocşan (4 ani) şi alţii.    Editura Cluj University Press a publicat, cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a întemeierii Universităţii româneşti din Cluj, volumul “După 90 de ani.

 

Noua universitate în era globalizării” (2010), care atestă ceea ce s-a realizat în mandatele rectorilor Andrei Marga (1993-2004 şi 2008 până în prezent) şi Nicolae Bocşan (2004-2008). “Este vorba de cea mai amplă dezvoltare a infrastructurii Universităţii din istorie”, se arată în documentul citat.

 

 

Comenteaza