Clujenii care îşi aruncă mobile în stradă, amendaţi de primărie

Clujenii care îşi aruncă mobile în stradă, amendaţi de primărie

 Clujenii care îşi depozitează bucăţi de mobilier vechi, dulapuri, canapele, deşeuri din plastic, deşeuri vegetale şi moloz la punctele gospodăreşti fără să anunţe operatorul de salubritate vor fi sancţionaţi. Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, oamenii trebuie să plătească ridicarea deşeurilor voluminoase la operatorii de salubritate, dar aceştia din urmă spun că municipalitatea achită respectivul serviciu.

 

Primăria a anunţat ieri că sancţiunile pentru asociaţiile de proprietari unde se depistează astfel de depozite lângă ghenele de gunoi variază între 1.500 şi 2.500 de lei. Inspectorii Poliţiei Comunitare au aplicat săptămâna trecută două sancţiuni în cartierul Gheorgheni pentru astfel de depozite depistate în zona punctelor gospodăreşti. “Am mers pe amenda minimă de 1.500 de lei. De obicei, primim reclamaţii că la punctele gospodăreşti, pe spaţiile verzi, trotuare, alei, parcări sau în zona garajelor apar peste noapte mormane de gunoaie. Deşeurile voluminoase se raportează telefonic la operatorul de salubritate, care ridică deşeurile”, a explicat Minodora Fritea, directorul Poliţiei Comunitare din subordinea primăriei.

 

Potrivit Biroului mass- media, transportul deşeurilor de volum nemenajere se efectuează de către operatorul de salubritate contra cost. “Pentru evacuarea de îndată a deşeurilor de volum, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze telefonic operatorul de salubritate la care sunt arondaţi. Nerespectarea normelor de menţinere a curăţeniei mediului înconjurător înseamnă lipsă de respect pentru concetăţeni şi se sancţionează de către municipalitate cu amenzi cuprinse între 1.500 şi 2.500 lei”, au atras atenţia reprezentanţii Biroului mass-media al municipalităţii.

 

Operatorii de salubritate din Cluj spun, însă, că pentru acest serviciu plătea până acum primăria, fiind catalogat drept “evacuare a rampelor clandestine”. “Noi nu taxam asociaţiile pentru deşeurile voluminoase şi pentru cele provenite din curăţarea spaţiilor verzi. După ce vor fi încheiate noile contracte, în urma licitaţiei pentru concesionarea serviciului de salubritate menajeră organizată de primărie, vor fi tarife care să includă şi această activitate de colectare a deşeurilor voluminoase”, au explicat împuterniciţii companiei Brantner&Vereş.

 

Comenteaza