Tenko are “pretenţii mari” pentru a nu împiedica proiectul Cluj Arena

Tenko are “pretenţii mari” pentru a nu împiedica proiectul Cluj Arena
Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca a decis să formeze o comisie care să negocieze cu reprezentanţii societăţii Tenko Prestări Servicii SRL în vederea eliberării suprafeţei de 375 mp situată în vecinătatea noului stadion.
Terenul pe care Tenko l-a ocupat o bună perioadă de timp în baza unui contract de concesiune semnat cu primăria este solicitat de Consiliul Judeţean (CJ) pentru definitivarea lucrărilor la Cluj Arena. Primarul Sorin Apostu spune că Tenko are pretenţii mari pentru a elibera terenul, însă nu a vrut să detalieze despre ce sumă ar fi vorba.

Tenko a ocupat în vecinătatea stadionului o parcelă de 375 mp pe care se află şi o clădire care deservea fostele terenuri de tenis. CL s-a angajat să cedeze CJ această parcelă, dar şi altele similare din vecinătatea stadionului. De asemenea, administraţia judeţeană s-a angajat să ofere la schimb municipalităţii alte parcele din aceeaşi zonă, în vederea realizării unei săli polivalente. Expertiza cadastrală ce vizează parcelarea acestor terenuri a fost adoptată ieri de CL, însă nu fără o condiţionare venită din partea CJ. Administraţia judeţeană a cerut municipalităţii să rezolve problema cu societatea Tenko, astfel încât parcela de 375 mp care trebuie să revină CJ să fie liberă de sarcini.

Primarul Sorin Apostu a cerut plenului să fie mandatat pentru negocierile cu Tenko, însă consilierii au apreciat că trebuie să fie şi ei prezenţi la discuţii, având în vedere importanţa investiţiei. “Trebuie să stabilim acum ce e cu societatea asta, pentru a nu le da impresia celor de la CJ că avem ceva împotriva investiţiei lor”, a spus reprezentantul PSD, Remus Lăpuşan. Consilierul a apreciat că solicitarea CJ este întemeiată, dat fiind faptul că nu are nici o pârghie jurdică pentru a rezolva problema cu Tenko.

“Această societate a obţinut o concesiune pe un teren public deţinut în administrare de CL. Este firesc să ni se ceară să rezolvăm noi problema. Administraţia judeţeană nu are cum să preia acest teren dacă nu e degrevat de sarcini. De aceea propun să formăm noi o comisie din consilieri, care să intre în negocieri cu această firmă, în primul rând pentru că vorbim de un teren din domeniul public, iar în al doilea rând pentru că primarul Sorin Apostu a avut, oricum, în ultima perioadă o relaţie tensionată cu preşedintele CJ, Alin Tişe. Vorbim de un proiect de investiţie extrem de important atât pentru judeţ, cât şi pentru municipiu şi cred că o comisie a consilierilor ar trata cu mai multă obiectivitate acestă problemă”, a apreciat Steluţa Cătăniciu (PNL).

Primarul Sorin Apostu a afirmat că această concesiune acordată încă din 1995 a fost deja retrasă. “Noi ne-am făcut treaba, am retras concesiunea, dar, din păcate, această firmă a edificat o construcţie pe care a înscris-o în Cartea Funciară, iar acum are pretenţii financiare foarte mari de la noi”, a explicat Apostu. El a fost de acord cu formarea unei comisii de negociere (Steluţa Cătăniciu - PNL, Radu Raţiu - PDL şi Csoma Botond - UDMR), apreciind însă că administraţia locală nu ar trebui să accepte “mofturile” unei societăţi care, oricum, se va simţi obligată să cadă la învoială. “Nu cred că ar trebui să ne simţim noi obligaţi să acceptăm orice condiţie impusă de această firmă. Tenko nu va mai avea electricitate acolo, nu va mai avea cale de acces, nimic. Într-un final, va trebui să vină ea să negocieze şi să accepte condiţiile pe care le vom impune noi. Nu trebuie să ne grăbim să aruncăm cu banii, nu e cazul”, a spus Apostu.

Cât cere Tenko pe clădirea de lângă stadion?


Conform edilului Sorin Apostu, acţionarii Tenko au “pretenţii financiare foarte mari” pentru a ceda clădirea pe care o deţin lângă fostele terenuri de tenis pe care societatea le-a administrat în trecut. Primarul a evitat însă să dezvăluie suma solicitată de reprezentanţii firmei. Tenko Prestări Servicii SRL a fost înfiinţată în 1991 şi, conform Registrului Comerţului, îi are ca asociaţi pe Gheorghe Komoroczy (94,11%) şi Anamaria Komoroczy (5,89%). Cel dintâi este un om de afaceri clujean care mai deţine şi grupul de firme Rollstar.

Etichete
Comenteaza