Clujenii din Gheorgheni, faţă în faţă cu Apostu

Clujenii din Gheorgheni, faţă în faţă cu Apostu
Parcările, aleile neasfaltate sau reabilitarea termică a locuinţelor – acestea au fost principalele probleme cu care peste 150 de clujeni prezenţi ieri la Colegiul Tehnic de Transporturi “Napoca” s-au adresat primarului Sorin Apostu.
La întâlnire au mai fost prezenţi viceprimarul Radu Moisin, şefii serviciilor Primăriei Cluj-Napoca, precum şi şefii “deconcentratelor” clujene. “În parcul Detunata intră foarte multe maşini. Pe o alee care ajunge în parc intră într-o oră şi 40 de maşini”, i-a spus primarului o femeie ce-şi ţinea copilul în braţe. Imediat, clujeanca a primit răspunsul dorit. “Am decis să închidem zona cu stâlpi. Aleile din parc care erau vechi şi distruse le-am transformat în alei pentru role şi biciclişti”, i-a spus primarul femeii. Un alt clujean, care locuieşte pe strada Liviu Rebreanu, s-a interesat de situaţia reabilitării termice a blocurilor.

“Avem 150 de blocuri reabilitate şi altele în curs de reabilitare. Anul viitor nu ştim dacă statul va putea achita cei 50% din preţul reabilitărilor (statul contribuie în prezent pentru reabilitările termice cu 50% din sumă, primăria cu 25%, iar asociaţia de locatari cu încă 25% - n. red.), însă cei care doresc reabilitarea pot face un credit prin CEC sau Raiffeisen Bank care este garantat de stat şi în care statul plăteşte dobânda. De asemenea, se mai poate să faceţi reabilitarea în regie proprie, iar noi vom face expertiza ca să nu fie vreo firmă care a dat ţepe, care are datorii, sau vă vom putea oferi consultanţă din punct de vedere juridic pentru redactarea contractelor”, a explicat Apostu. O altă clujeancă s-a plâns că aleea care leagă Bulevardul Titulescu de strada Muncitorilor nu este curăţată. “Nu se mătură deloc acolo. Din 29 martie nu s-a mai curăţat strada”, a spus femeia. Primarul a dat sarcină angajaţilor de la firma de salubritate să cureţe strada lunar.

Comenteaza