Primăria răspunde acuzaţiilor Steluţei Cătăniciu. "Elevii şcolii Ioan Bob nu vor fi afectaţi"

Primăria răspunde acuzaţiilor Steluţei Cătăniciu.
Municipalitatea susţine că retrocedarea imobilului din Piaţa Unirii către Biserica Romano-Catolică, la care face referire Cătăniciu, a fost decisă de o comisie specială şi că posibilităţile de ripostă ale Primăriei erau nesemnificative.
Primăria a răspuns, miercuri după-amiază, la acuzațiile consilierului județean PNL Steluța Cătăniciu, care îl acuzase pe Sorin Apostu de abuz de putere pentru că ar fi pierdut un imobil aflat în patrimoniul public din 1948. Clădirea, situată în Piaţa Unirii 15-16, a fost atribuită Parohiei Romano-Catolice „Sfântul Mihail” din Cluj-Napoca de către Comisia specială de restituire a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România.

Municipiul Cluj-Napoca nu a figurat niciodată în înscrisurile de carte funciară ca proprietar al imobilului în discuţie, iar restituirea acestui imobil s-a făcut prin Decizie a Comisiei Speciale de Restituire a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România, în baza prevederilor OG 94/2000 şi Legii 501/2002”, scrie într-un comunicat remis redacției de către municipalitate.

Primăria precizează că posibilitatea de a ataca o decizie a Comisiei speciale de restituire a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România nu intră în atribuţiile Consiliilor locale. Acesta este motivul pentru care municipalitatea nu a prezentat Consiliului local Decizia nr.2331/05.05.2010 a Comisiei. Primăria a decis de asemenea să nu atace respectiva decizie, deoarece nu a considerat că va putea obține o modificare a prevederilor acesteia.

De asemenea, municipalitatea a subliniat că situaţia elevilor care studiază în clasele Şcolii Ioan Bob, din imobilul din Piaţa Unirii, nu este pusă în pericol. Timp de 5 ani, situaţia ocupării imobilului este reglementată prin lege, iar timpul este suficient pentru găsirea unei soluţii. Şcoala Ioan Bob poate să îşi continue activitatea în respectivul spaţiu, contra unei chirii negociate cu proprietarul.

Steluța Cătăniciu declarase miercuri dimineață că imobilul din piața Unirii, în care funcționează Școala ”Ioan Bob”, a fost retrocedat în mai 2010 către Biserica Romano-Catolică, deși se afla în domeniul public şi patrimoniul municipiului public încă din 1948. Cătăniciu a precizat că situaţia nu a fost adusă nici la cunoştinţa consilierilor locali. ”Acest caz reprezintă un abuz de putere şi o lipsă de transparenţă a primarului Sorin Apostu", a afirmat consilierul județean.

CITEŞTE:  Cătăniciu îl acuză pe primarul Apostu de abuz în funcţie în cazul retrocedării unei clădiri de la Şcoala Bob

Comenteaza