150.000 de euro pentru “noua faţă” a cofetăriei Carpaţi VIDEO

150.000 de euro pentru “noua faţă” a cofetăriei Carpaţi VIDEO
Cunoscuta cofetărie Carpaţi din centrul Clujului a fost redeschisă ieri după-amiază, după investiţii de aproximativ 150.000 de euro. Localul va dispune de laborator propriu de cofetărie-patiserie şi are o capacitate de peste 80 de locuri, cu două săli, pentru nefumători, respectiv fumători.

"Am dorit să păstrăm denumirea din respect pentru clujeni. Avem mulţi prieteni, inclusiv «afară», care cunosc cofetăria Carpaţi. Am vrut să am un loc unde să pot face un anumit gen de produse, care e mai greu de realizat când produci în cantităţi industriale. Anumite prăjituri necesită o distanţă de maxim 20-30 de metri până la locul de desfacere, pentru a putea fi servite în condiţii optime", a precizat Flavia Hosu, administratorul cofetăriei Carpaţi, redeschisă ieri.

Ea a specificat că provine dintr-o familie cu tradiţie în comercializarea dulciurilor şi că din 1995 s-a specializat într-un cunoscut laborator de prăjituri din Cipru, după care din anul 2000 a contribuit alături de soţul său, Călin Hosu, la înfiinţarea şi consolidarea lanţului de cofetării Pralina.

Spaţiul cofetăriei Carpaţi a intrat în reamenajare în luna septembrie, după ce contractul cu fosta firmă chiriaşă nu a mai fost prelungit. Locaţia a fost preluată de Călin Hosu şi soţia sa. După investiţii de aproximativ 150.000 de euro în mărirea spaţiului, prin amenajarea a încă unei săli, pentru fumători, dotarea cu laborator propriu, toalete noi, sistem de ventilaţie, încălzire în pardoseală, localul a fost inaugurat ieri, cu denumirea tradiţională: cofetăria Carpaţi. Au fost prezenţi şi proprietarii clădirii în care funcţionează cofetăria, care au specificat că au dorit schimbarea foştilor chiriaşi întrucât spaţiul nu a fost întreţinut optim. Produsele sunt împărţite în trei game principale - îngheţată, patiserie, inclusiv sandvişuri şi lasagna, respectiv prăjituri, cu preţuri cuprinse între 3 şi 6 lei.

În local se vor servi şi bere şi alte băuturi alcoolice. Orarul de funcţionare va fi de luni până duminică, între orele 10:00 şi 23:00. Operatorii cofetăriei au subliniat că pentru produsele de patiserie personalul a fost pregătit de specialişti germani, iar cafeaua servită este o marcă pe care o reprezintă în România. Cofetăria Carpaţi funcţionează de aproximativ 30 de ani în centrul Clujului.

 

Comenteaza