Lucrările la tramvai schimbă circulaţia în oraş

Lucrările la tramvai schimbă circulaţia în oraş
Administraţia locală a definitivat un calendar pentru derularea circulaţiei în zonele afectate de lucrările la linia de tramvai. Pe mai multe tronsoane de pe traseul linie de tramvai Mănăştur - Piaţa Gării au fost impuse restricţii de circulaţie pe o perioadă de una sau mai multe săptămâni.

Potrivit graficului transmis ieri de primărie, în perioada 28 martie - 6 aprilie se va închide circulaţia auto pe podul Napoca pentru efectuarea lucrărilor din intersecţia cu Splaiul Independenţei. Ca alternativă pentru ruta Grigorescu - centru există traseul Mamaia - Dragalina - Horea şi/sau str. Garibaldi - Uzinei Electrice - Aleea Stadion - G. Coşbuc - Card. Iuliu Hossu/Calea Moţilor. Ca măsură complementară, în perioada amintită se va deschide circulaţia în dublu sens pe strada Dragalina, pe tronsonul cuprins între Piaţa Horea, Cloşca şi Crişan şi strada Mamaia, pentru a putea prelua traficul auto cu gabarit de înălţime mai mare de 2,3 m, care nu poate intra pe strada Mamaia.
În intervalul 27 martie - 12 aprilie se va închide şi circulaţia de la podul Calvaria, pe direcţia bretea de coborâre de pe Calea Floreşti - str. Primăverii - bretea de urcare spre Calea Manaştur şi spre centru. Traseul pe care se va devia circulaţia este pe strada Primăverii, cu întoarcere pe la Nod Omega (la intersecţia cu str. Izlazului). Între 28 martie şi 27 aprilie se va restricţiona circulaţia auto pe liniile de tramvai pe podul Horea, iar între 28 martie şi 24 aprilie se va închide circulaţia auto pe Splaiul Independenţei, între podul Napoca şi Opera Maghiară.

În perioasa 6 aprilie - 30 mai se va restricţiona circulaţia auto pe Splaiul Independenţei, între str. G. Coşbuc şi podul Garibaldi. "În perioada lucrărilor se va interzice accesul autovehiculelor şi pe strada G. Coşbuc, pe tronsonul cuprins între Aleea Stadion şi Splaiul Independenţei, cu excepţia celor care participă la efectuarea lucrărilor la linia de tramvai şi la amenajarea Parcului Central", au mai anunţat reprezentanţii primăriei. "Ne cerem scuze participanţilor la trafic şi locuitorilor din zonele afectate pentru disconfortul creat şi îi rugăm să se conformeze noilor reglementări de circulaţie. Măsurile au fost impuse pentru urgentarea lucrărilor de modernizare a liniei de tramvai şi finalizarea acestora până la începutul verii, pe primul tronson", au mai spus oficialii primăriei.

(D.A.)

 

Etichete
Comenteaza