Cum rezolvi în Clujul urbanistic problema infiltraţiilor: îţi mai tragi un nivel

Cum rezolvi în Clujul urbanistic problema infiltraţiilor: îţi mai tragi un nivel
Suspiciunile vecinilor din Bună Ziua că beneficiarii unei construcţii de pe strada Trifoiului nr. 22 pregătesc o mansardă ilegală au fost confirmate de inspectorii primăriei. Beneficiarul lucrărilor susţine că are probleme cu infiltraţiile de apă şi de aceea lucrează la acoperiş, ca să înlocuiască ţigla cu tablă.

Administraţia locală a dispus sistarea lucrărilor la Aparthotelul Cabrio de pe strada Trifoiului nr. 22 pentru că nu s-a respectat autorizaţia de construire. Potrivit legii amenda care se va aplica beneficiarului este între 3.000 şi 10.000 de lei, iar edilul Emil Boc va stabili exact care va fi cuntumul acesteia, potrivit Biroului mass- media al Primăriei.

Vecinii construcţiei de pe Trifoiului 22 - Cabrio Aparthotel care oferă spre închiriere apartamente în regim hotelier - au cerut primăriei, încă de acum trei zile, să ia măsuri pentru că beneficiarii acestui aparthotel au început lucrări de supraînălţare a acoperişului imobilului şi ar putea pregăti o mansardă ilegală. "S-a decopertat acoperişul, s-a modificat panta acestuia şi a fost supraînălţată coama clădirii cu 80 de centimetri. Nu vrem să ne trezim cu apartamente amenajate în această mansardă şi cu geamuri către proprietăţile noastre. Imobilul în care funcţionează Cabrio Aparthotel este autorizat pentru parter şi două etaje", susţineau vecinii în sesizarea adresată Primăriei.

Bănuielile lor că beneficiarul aparthotelului de pe strada Trifoiului nr. 22 efectuează lucrări fără să respecte autorizaţia de construire s-au confirmat la controlul efectuat ieri de către serviciul specializat al primăriei. "În urma constrolului efectuat de inspectorii primăriei, la imobilul de pe strada Trifoiului nr. 22 s-a constratat că există o autorizaţie de construire eliberată în 17 septembrie pentru desfiinţare scară acces existentă la parter şi construire scară nouă la subsol, refacere şarpantă cu păstrarea înălţimii existente. La faţa locului s-a contratat că s-a efectuat o supraînălţare a acoperişului cu 80 de centimetri, motiv pentru care s-a înticmit un proces verbal de constatare a contravenţiei, s-a dispus oprirea lucrărilor şi aducerea construcţiei la stadiul iniţial", au specificat reprezentanţii Biroului mass-media al Primăriei. Aceştia au adăugat că amenda în cazul acestor lucrări efectuate fără respectarea autorizaţiei de cosntruire şi a proiectului vizat spre neschimbare este între 3000 şi 10.000 de lei. "Cuantumul sancţiunii în acest caz va fi stabilit de primar", a mai informat purtătorul de cuvânt al primăriei. "În cazul în care beneficiarul nu se va conforma măsurilor, riscă să ajungă cu noi în instanţă", a mai adăugat acesta.

Delia Oprean, din cadrul Cabrio Aparthotel nu a putut fi contactată în cursul zilei de ieri pentru a preciza dacă se va conforma măsurilor impuse de primărie sau dacă va alege cale instanţei. În urmă cu două zile acesta declarat pentru ZIUA de CLUJ că există o autorizaţiei de construire eliberată de primărie pentru lucrările de refacere a acoperişului care este respectată. "Acum o lună ne-a ieşit autorizaţia de construire, de aceea ne-am apucat acum de lucru. Am avut probleme cu infiltraţiile de apă şi acum ţigla se schimbă cu tablă. Pe noi nu ne-a întrebat niciun vecin despre ce lucrări este vorba. Nici n-au urcat bine muncitorii să lucreze pe clădire şi deja sunt nemulţumiţi. Când am dat trei ţigle jos, deja au apărut sesizări", menţiona Oprean.

Ciudat este că, potrivit datelor furnizate de primărie, autorizaţia de construire eliberată pentru imobilul de pe strada Trifoiului nr. 22 prevede o construcţie cu şase apartamente - subsol, parter şi două etaje - iar pe site-ul Cabrio Aparthotel se anunţă că sunt disponibile pentru oaspeţi 18 apartamente - 15 cu o cameră şi trei cu două camere. "Cabrio ApartHotel oferă 18 apartamente cu una şi doua camere, cu suprafeţe cuprinse între 40 şi 70 mp. Accesul la hotel se face uşor dinspre centru sau de pe Calea Turzii, intrarea iî Cluj dinspre Turda", se arată pe site-ul oficial al unităţii de cazare de pe Trofoiului nr. 22.

Comenteaza