1.309 opţiuni pentru şoferi. Boc a lansat aplicaţia de parcări realizată de Primărie

1.309 opţiuni pentru şoferi. Boc a lansat aplicaţia de parcări realizată de Primărie
Într-o postare pe Facebook, Emil Boc laudă munca IT-iştilor Primăriei, care au realizat o aplicaţie pentru vizualizarea locurilor libere din parcări.

Cluj Parking este o aplicație a Primăriei realizată pentru ca şoferii să poată vizualiza situaţia locurilor de parcare din centrul Clujului. Aplicaţia Cluj Parking poate fi descărcată din
Google Play sau App store şi conţine informaţii despre şase parcări terestre, sub sau supraterane din municipiu.

„Aplicaţia pe care o puteţi descărca pe smartphone, fie în sistem android, fie în sistem iOS, vă va permite ca în timp real să vedeţi dacă la unul dintre parkinguri se găsesc locuri de parcare şi să vedeţi dinamica ultimelor cinci minute, câte maşini au intrat, câte au ieşit", a spus Emil Boc, într-o postare pe Facebook.

Numărul total de locuri de parcare cuprinse în aplicaţie este de 1.309:
• parking Moților, suprateran (public) - 382 de locuri de parcare
• parcarea din Piața Unirii, terestră (publică) - 103 de locuri de locuri de parcare
• parcarea din Piața Mihai Viteazul, terestră (publică) - 74 de locuri de parcare
• parcarea din Piața Cipariu, terestră (publică) - 100 de locuri de parcare
• parking Sala Polivalentă, subterană (public) - 440 de locuri de parcare
• parking Multiplex Leul, supraterană (privat) - 210 de locuri de parcare

Pe lângă gradul de ocupare al parcărilor cu barieră, aplicația Primăriei arată tendințele din ultimele 5 minute - numărul de mașini care au intrat și numărul de mașini care au ieșit - din cele 6 parcări/parking-uri din zona centrală și semicentrală a municipiului Cluj-Napoca.

La ora publicării acestui articol, aplicaţia avea o problemă în Piaţa Unirii, unde figurau libere toate cele 103 locuri, deşi intraseră 12 maşini în ultimele cinci minute.

"La parcarea din Unirii acum se lucrează la reamenajare şi din cauza aceasta apar diferenţele respective. Monitorizăm situaţia de acolo şi o vom rezolva", a precizat Marcel Ielcean, informatician în cadrul municipalităţii.

Lipseşte parcarea de la Cluj Arena. „Va fi prinsă şi parcarea noastră. Avem de realizat un soft, iar banii pentru acesta trebuie aprobaţi în bugetul Consiliului Judeţean", a spus Radu Raţiu, directorul stadionului. La Cluj Arena sunt 303 locuri de parcare în subteran.

Aplicația este realizată de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu AROBS Transilvania Software, cu sprijinul ARIES Transilvania.

DECLARAŢIE
„Avem module hardware legate pe bariere, iar informaţiile se actualizează în fiecare minut"
Marcel Ielcean, informatician la Primărie

 

Comenteaza