4 milioane de lei pentru reţelele de apă din Cluj-Napoca, în 2014. Ce face Primăria cu taxa specială de apă

4 milioane de lei pentru reţelele de apă din Cluj-Napoca, în 2014. Ce face Primăria cu taxa specială de apă
Aproape patru milioane de lei costă lucrările pe care Primăria Cluj-Napoca vrea să le achite în acest an prin taxa specială de apă, plătită de toţi consumatorii de apă din oraş.

 

Primăria va achita patru lucrări cu banii colectaţi în acest mod. Cea mai scumpă e introducerea reţelelor de apă şi canalizare pe străzile Atelierului, Azuga, Bega, Breaza, Calea Turzii, Jiului, Padiş, Răşinari, Retezat, Valea Chintăului şi în zona rezervorului Palacsay din zona Făget. E vorba, doar pentru această lucrare, de 1,65 milioane de lei. O altă lucrare costisitoare e realizarea canalizării pluviale pe obiectivele propuse în cadrul programelor de întreţinere, reparare şi construire de drumuri din oraş, a căror listă nu a fost nominalizată. Aici, lucrările costă 900.000 lei. Înlocuirea şi reabilitarea reţelelor de apă pe străzile Horea, Avram Iancu şi Calea Moţilor costă şi ea un milion de lei. În fine, pe străzile Fericirii, A. Gaudi, Jiului-Dunării, Oaşului, Viile Nădăşel şi Piaţa Gării, vor fi înlocuite sau reabilitate reţelele de apă potabilă şi canalizare, pentru 250.000 lei.


Taxa de apă a fost instituită, în Cluj-Napoca, de Consiliul Local, în 2006, cu scopul de a colecta banii necesari înlocuirii sau extinderii reţelelor de apă şi canalizare. Colectarea taxei o face Compania de Apă "Someş", furnizorul apei potabile în Cluj şi Sălaj, cu obligaţia acesteia de a vira integral suma către Primărai Cluj-Napoca.

Comenteaza