Foto 7 milioane de euro pentru Centrul de îngrijire vârstnici de pe Calea Baciului

Primăria municipiului Cluj-Napoca a lansat licitația pentru amenajarea centrului rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice de pe Calea Baciului. Suprafața construită a viitorului imobil este de 1410 mp, iar cea a terenului, de 4082 mp. Termenul limită pentru depunerea ofertelor cu privire la acest obiectiv de investiții este 17 ianuarie 2023.

Construcția existentă de pe Calea Baciului nr. 18 - în care până în 2010 a funcțional Școala generală cu clasele I-VIII nr. 9 - va fi extinsă fiind propus un regim de înălțime de S + P + 2E unde se vor amenaja unitățile de cazare, cabinete de recuperare și fizioterapie, sală de mese, birouri administrative, bucătărie, bibliotecă etc.. Capacitatea căminului va fi de aproximativ 70 persoane, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, fiind propusă amenajarea a 42 camere.

În ceea ce privește curtea căminului pentru vârstnici, se vor amenaja zone de relaxare cu mobilier urban modern și zone de fitness, locuri de parcare (inclusiv pentru persoanele cu dizabilități) atât la parter, cât și în subsolul clădirii.

Proiectul include și plantarea de noi arbori și arbuști, utilizarea de panouri fotovoltaice pentru energie verde, amenajarea de locuri de parcare pentru biciclete, iluminat modern interior și exterior cu tehnologie LED.

Durata estimată pentru realizarea lucrărilor este de 24 luni din momentul semnării ordinului de începere. Valoarea achiziției pentru proiectare și execuție este de 35 milioane lei (inclusiv TVA).

Etichete
Comenteaza