A fost finalizată asfaltarea drumului județean Dăbâca – Panticeu

A fost finalizată asfaltarea drumului județean Dăbâca – Panticeu

Consiliul Judeţean Cluj anunţă finalizarea asfaltării celor peste 10 km ai drumului județean DJ 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu, lucrare de îmbunătățire a infrastructurii rutiere demarată la începutul lunii septembrie.

„Asfaltarea acestui drum județean care se afla într-o stare avansată de degradare va duce, fără îndoială, la creșterea calității vieții cetățenilor din această zonă și, de ce nu, la crearea de oportunități reale de dezvoltare a zonei, inclusiv din punct de vedere turistic. Zona Dăbâca-Panticeu este una încărcată de istorie, presărată de mărturii arheologice vechi de peste 1000 de ani, motiv pentru care accesibilizarea acesteia îi va conferi o vizibilitate mult mai crescută”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Astfel, într-o primă etapă, au fost executate lucrări de reciclare „in situ”, respectiv aşternerea, prin cilindrare, a unui strat de balast în grosime de 20 de centimetri şi, ulterior, reciclarea cu adaos de ciment şi lianţi în grosime de 15 centimetri. În etapa finală au fost executate lucrările de aşternere a covorului asfaltic, în condiţiile realizării unei căi de rulare cu o lăţime de minimum 5,5 metri.

Lungimea totală a sectorului de drum vizat de lucrările de întreţinere este 10,165 kilometri, mai exact de la kilometrul 30+935 până la kilometrul 41+100, în condiţiile în care, pe porţiunile rămase, unde situaţia a impus-o, au fost executate inclusiv lucrări de refacere a sistemului rutier. De asemenea, pentru finalizarea completă a investiției, vor mai fi realizate acostamente şi şanţuri, respectiv cosiri şi defrişări.

Drumul judeţean DJ 161 este deosebit de important deoarece face joncţiunea cu drumul naţional DN 1C, iar lucrările de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere va permite locuitorilor din localităţile din zonă accesul mai rapid şi mai uşor către drumul naţional şi, implicit către oraşele importante din judeţ, respectiv Cluj-Napoca, Gherla şi Dej.

Comenteaza