Aberaţii rutiere de Cluj. Atenţie, pericol de accidente!

Aberaţii rutiere de Cluj. Atenţie, pericol de accidente!
Întrebarea este cine răspunde în cazul în care cineva va avea de suferit din pricina acestor aberaţii.

Febra aceasta a modernizării oraşului, care a devenit frenetică pe final de exerciţiu financiar al Uniunii Europene, poate duce la apariţia unor victime umane. Nu este nicio exagerare. Să ne amintim cum poliţistul Bogdan Gigină a căzut, la Bucureşti, într-o groapă din carosabil insuficient semnalizată. În cazurile la care ne vom referi noi, de la Cluj, există semnalizare, doar că este ascunsă vederii şoferilor. Vă prezentăm trei situaţii, amuzante, dacă nu ar fi riscante. Trei aberaţii rutiere de Cluj.

Aberaţia 1. Vă prezentăm semaforul de pe strada Ferdinand, la capătul dinspre Piaţa Mihai Viteazu. Semaforul există, doar că este pitit în spatele unuia dintre noii stâlpi care susţin cablurile electrice necesare circulaţiei troleibuzelor. Mai ales pentru cei care doresc să vireze spre dreapta, e de-a dreptul dificil să aleagă dacă trebuie să apese pe pedala de frânsă sau, dimpotrivă, pe cea de acceleraţie. Iar dacă primul din şir vede că tocmai s-a făcut roşu, iar cei din spate au impresia că încă e verde, gata tamponarea. În legătură cu acest subiect, reprezentanţii primăriei spun că strada încă nu a fost recepţionată şi că de vină este constructorul. În zona respectivă vorbim de lucrările de modernizare a tramei stradale, de-a lungul liniei de tramvai, iar constructorii sunt firmele Kiat şi Diferit.

Image and video hosting by TinyPic

Aberaţia 2. Să trecem la strada Avram Iancu, asfaltată în noaptea dinaintea începerii noului an şcolar. Acolo este alt constructor, Viarom, dar e greu de crezut că muncitorii de la această companie au pus semnele alandala pe stradă. Aşa cum se poate observa, semnul STOP, oprirea obligatorie, camuflează perfect semaforul. Pare că aşa a şi fost gândită treaba: opreşti obligatoriu ca să descoperi ce culoare are semaforul. În acest caz, municipalitatea nu a găsit o explicaţie. S-a mulţumit să transmită ZIUA de CLUJ că semnul va fi mutat „zilele următoare". Să sperăm că până atunci nu va exista nicio victimă, mai ales că în zonă sunt două dintre liceele importante ale oraşului.

Image and video hosting by TinyPic

FOTO: Daniel Dubău

Aberaţia 3. Următoarea situaţie nu e nouă şi nu prezintă un risc real de accidente, dar este caraghios că nimeni dintre cei responsabili nu se sesizează. Semaforul de la ieşirea de pe strada Victor Babeş suferă de o gravă pană de logică. Teoretic, ca şofer, ai două variante: viraj la stânga sau viraj la dreapta. Cum semnul de viraj la stânga este interzis, semnul e mare şi clar, practic mai rămâne o singură opţiune pentru cei de la volan. Numai că există două semafoare şi te prăpădeşti de râs când unul arată roşu spre dreapta, iar celălalt, verde verde spre dreapta.

Image and video hosting by TinyPic

Dacă aţi descoperit şi dvs. aberaţii rutiere de Cluj, vă invităm să ne trimiteţi fotografii pe adresa redactie@ziuadecj.ro.

Comenteaza