Abia jumătate din beneficiari s-au dus să-şi ridice ajutoarele alimentare de la UE

Abia jumătate din beneficiari s-au dus să-şi ridice ajutoarele alimentare de la UE
Deşi în primele două zile de distribuire clujenii s-au trezit cu noaptea în cap pentru a-şi ridica pachetele oferite de Uniunea Europeană (UE), până în prezent abia jumătate din beneficiari şi le-au ridicat.

Livrarea ajutoarelor alimentare destinate persoanele defavorizate a început în 12 ianuarie, iar până în momentul de faţă la cele două centre de distribuţie organizate de primărie s-au prezentat 6.732 din totalul de 13.839 înscrişi iniţial pe liste. Dintre aceştia, 3.691 au mers la depozitul de pe Calea Baciului, iar 3.041 la cel de pe Bdul. Muncii.

Distribuite în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2014, ajutoarele sunt formate din două cutii de alimente ce conţin fiecare 3 kg de făină albă, un pachet de 400 g de paste făinoase, 2 kg de zahăr, 2 litri de ulei, 3 kg de făină de porumb, 4 conserve din carne de porc, de 300 de grame, trei conserve din carne de vită, de 300 de grame şi o conservă de pate de ficat, de 200 de grame.

Conform listelor, Primăria Cluj-Napoca trebuia să primească 30.096 de cutii, însă au sosit doar  26.928. Din ele, au fost distribuite 13.464, restul aşteptând să fie ridicate. Reprezentanţii municipalităţii au dat asigurări, în urmă cu o săptămână, că până la finalul perioadei de livrare toate cutiile vor ajunge în depozite.

"Pachetele cu alimente sunt transportate periodic în punctele de distribuire, deoarece capacitatea noastră de depozitare nu poate asigura toate pachetele, iar până acum au fost transportate aproximativ 40 la suta din necesarul de cutii", a declarat Aurel Mocan, directorul Direcţiei de Asistență Socială.

Pachetele pot fi ridicate de luni până miercuri de la 8:30 la 15:00, joia până la 16:00, iar vinerea până la 13:00, livrarea lor urmând să se desfăşoare în termen de 30 de zile de la data preluării  produselor. 

La ridicare, titularul drepturilor trebuie să se prezinte cu cartea de identitate sau buletinul de identitate în original. În situaţia în care acesta este în imposibilitatea de a se prezenta pentru a-şi ridica pachetul, persoana împuternicită în acest scop se va prezenta cu actul de identitate propriu precum şi cu cel aparţinând titularului, ambele în original.

De ajutoarele alimentare beneficiază familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar de până la 400 de lei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt sub 400 de lei/lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii, persoanele beneficiare ale prevederilor legale privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Comenteaza