Abia s-a încheiat anul școlar, că se pregătește următorul: 500 de ghiozdane pline

Abia s-a încheiat anul școlar, că se pregătește următorul: 500 de ghiozdane pline

500 de copii din familii defavorizate vor primi ghiozdane complet echipate, la începutul anului școlar viitor.

 

Consiliul Local a aprobat vineri, în ultima zi a anului școlar 2017/2018, alocarea sumei de 50.000 de lei pentru cumpărarea de ghiozdane și rechizite pentru 500 de copii proveniți din familii defavorizate, necesare în anul școlar următor. Așadar, costul unui ghiozdan echipat a fost calculat la 100 de lei. Banii au fost dați Direcția de Asistență Socială și Medicală, parteneră cu mai multe ONG-uri în acest demers.


În referat se arată că măsura luată la Cluj se înscrie în prevederile Legii 116/2002, privind prevenirea și combaterea marginalizării sociale, respectiv ale Legii 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului. ”În cazul în care părinții sau persoanele care au, potrivit legii, obligația de a întreține copilul nu pot asigura din motive independente de voința lor, satisfacerea nevoilor minime de locuință, hrană, îmbrăcăminte și educație ale copilului, statul, prin autoritățile publice competente, este obligat să asigure acestora sprijin corespunzător sub formă de prestații financiare, prestații în natură, precum și sub formă de servicii, conform legii”, se arată în text.


Alocarea de bani pentru cumpărarea de ghiozdane este o practică veche a Primăriei Cluj-Napoca. În 2014, un ghiozdan complet echipat costa însă 50 de lei, iar cum prețul s-a dublat. Copiii defavorizați intră în posesia acestor echipamente la începutul noului an școlar.

Comenteaza