Actele de vandalism sunt în floare. Un automat de bilete a fost distrus fără milă

Actele de vandalism sunt în floare. Un automat de bilete a fost distrus fără milă
Deşi încă nu au fost puse în funcţiune toate automatele de eliberare a legitimaţiilor de călătorie din cadrul sistemului de ticketing, unele au cazut deja pradă actelor de vandalism.

Este cazul celui din staţia de îmbarcare-debarcare de la Regionala CFR, de pe sensul de mers spre Mănăştur, al cărui ecran a fost spart. 

Fapta a fost sesizată de consilierul local liberal Ioan Bîldea, care a postat imagini cu automatul vandalizat pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook, întrebând, mai mult sau mai puţin retoric: "Ce ar merita oamenii aceştia?". 

Reacţiile nu au întârziat să apară, unii dintre utilzatorii reţelei de socializare venind cu sugestii care de care mai drastice. Spre exemplu, printre cele mai trăznite propuneri se numără o "bătaie plus amendă", "puşcărie de la 1 la 3 ani fără suspendare" sau "să li se taie mâna netrebnică în piața publică".

Primul automat din cadrul mult-amânatului sistem de ticketing a fost pus în funcţiune în urmă cu o lună, în data de 9 septembrie, în staţia Someşul, iar de atunci au intrat pe rând în uz şi altele.

Timp de un an sistemul de ticketing va funcţiona în paralel cu cel clasic, din octombrie va începe distribuţia cardurilor cu ajutorul cărora călătorii îşi vor putea încărca bani şi stabili tipul de călătorie, iar din noiembrie toate abonamentele eliberate de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca vor fi compatibile cu noul sistem. Eliberarea noilor abonamente, care le vor înlocui pe cele din carton, se va face în şapte centre ale CTP.

Cât costă biletele şi abonamentele

Conform tarifelor aprobate de Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca în iulie, un bilet urban de 30 de minute pe orice linie va costa 2 lei, unul de 60 de minute 4 lei, un abonament pe toate liniile valabil 24 de ore va putea fi achiziţionat la preţul de 13 lei, iar unul valabil 72 de ore va fi 23 de lei.

Călătorii vor avea la dispoziţie abonamente lunare nominalizate valabile 60 de călătorii contra sumei de 60 de lei, în timp ce pentru dublul numărului de călătorii vor trebui să achite 84 de lei.

Acestea se adaugă abonamentelor deja practicate de CTP. Conform unei decizii din 2013 a CL, inclusă în bilete şi abonamente este şi o taxă de 6,65% din tarif care merge spre înnoirea parcului auto al CTP.

Comenteaza