ADMINISTRAŢIE. Consiliul Judeţean Cluj vrea să preia şi Aeroportul Târgu-Mureş

ADMINISTRAŢIE. Consiliul Judeţean Cluj vrea să preia şi Aeroportul Târgu-Mureş
Aeroportul Transilvania Târgu-Mureş ar putea avea ca acţionar principal sau ca partener principal în cadrul unei asocieri Consiliul Judeţan Cluj, care a făcut o propunere în acest sens Consiliului Judeţean Mureş.
Realizarea colaborării aeroporturilor din cele două judeţe ar putea permite realizarea unei oferte aeronautice unitare şi crearea unui singur aeroport regional, menţionează reprezentanţii CJ Cluj, într-un comunicat trimis presei.

De asemenea investiţiile derulate de către Aeroportul din Târgu-Mureş, respectiv din Cluj-Napoca (foto) ar putea fi corelate, fiind foarte dificil ca ambele să se dezvolte la acelaşi nivel, în condiţiile în care se află la distanţă foarte mică.

“Prin intermediul acesei iniţiative ne propunem să contribuim la dezvoltarea economică echilibrată a întregii regiuni şi nu doar a unuia sau altuia dintre judeţe”, a menţionat Alin tişe, preşedintele CJ Cluj, care specifică faptul că Aeroportul clujean dispune de expertiză şi de resurse umane şi materiale pentru a dezvolta traficul aerian din regiune.

Amintim că în urmă cu trei luni preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Emoke, a acuzat că aeroportul din Cluj-Napoca a fost finanţat pe baza intereselor politice şi că aeroportul din Mureş a fost exclus din reţeaua europeană TEN-T în favoarea Clujului, pierzând astfel şansa pentru finanţări importante.
Comenteaza