ADMINISTRAŢIE. Turnul de lângă stadionul Cluj Arena, construit prin parteneriat public-privat

ADMINISTRAŢIE. Turnul de lângă stadionul Cluj Arena, construit prin parteneriat public-privat
Forma juridică a contractului de lucrări pentru construcţia turnului de la viitorul stadion Cluj-Arena ar putea fi schimbată de Consiliul Judeţean, în şedinţa de miercuri. Astfel, lucrările ar putea fi ridicate prin parteneriat public-privat, după ce la licitaţiile de construcţie de până acum interesul companiilor de profil a fost scăzut.
“Având în vedere interesul scăzut pe care l-a suscitat soluţia concesiunii de lucrări publice pentru construcţia blocului turn din proximitatea stadionului, deliberativul clujean are în vedere schimbarea acesteia şi iniţierea astfel a procedurii de atribuire a Contractului de asociere în participaţiune între judeţul Cluj şi un investitor selectat prin licitaţie publică deschisă”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Pentru aceasta însă, CJ trebuie sa aprobe trecerea terenului unde va fi construit turnul din domeniul public al judeţului în domeniul privat al acestuia.

„Concesiunea de lucrări publice pe care Consiliul Judeţean a gândit-o, bazându-se şi pe studiul de fezabilitate realizat de o firmă de consultanţă s-a dovedit a fi o soluţie mai puţin viabilă în actualul context economic de la nivel global. în plus, natura juridică a contractului de concesiune a impus unele limitări care ar fi mărit gradul de risc al investiţiei”, a precizat Tişe.

Concesionarea terenului pentru construcţia viitorului turn al stadionului a fost aprobată în 16 decembrie, prin HCJ 247/2009, când durata concesiunii a fost stabilită la cel mult 48 de ani. ANunţul de participare a fost publicat la începutul lunii martie pe sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP), cu o valoare estimată a lucrărilor de 143,2 milioane de lei plus TVA. Totuşi, “n pofida faptului că au fost ridicate peste zece exemplare ale documentaţiei de atribuire, până la data limită de depunere a ofertelor, 29 aprilie, la sediul autorităţii contractante nu s-a depus nicio ofertă”, arată CJ Cluj.
Comenteaza