Ajutor de la primărie, în pragul Paştelui: alimente gratuite pentru 22.000 de clujeni

Ajutor de la primărie, în pragul Paştelui: alimente gratuite pentru 22.000 de clujeni
Primăria Cluj-Napoca a anunţat organizarea, pentru al patrulea an consecutiv, a programului local de distribuţie de pachete alimentare gratuite către persoanele devaforizate din municipiu.

Prin intermediul lui aproximativ 22.000 de clujeni, persoane cu handicap grav şi accentuat, persoane vârstnice, șomeri, beneficiari de ajutor social şi din alte categorii sociale aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, vor primi ajutoare alimentare gratuite. 

Pentru buna desfăşurare a programului Consiliul Local a alocat printr-o hotărâre luată în acest an suma de 1,3 milioane de lei, iar, conform datelor furnizate de primărie, fiecare pachet conţine şapte produse alimentare de bază, şi anume doi litri ulei, două kg orez, două kg zahăr, un kg făină de grâu, un kg făină de mălai și două pungi cu paste făinoase a 500 gr fiecare, una fiind de paste penne, iar alta de tagliatele. Costul unui pachet se ridică la valoarea de 28.825 lei, fără TVA.

Distribuţia alimentelor va începe de luni, 18 aprilie, şi se va desfăşura la cluburile pensionarilor Mănăştur, Mărăşti, Horea, Grigorescu, Zorilor şi Someşeni, respectiv la primăriile de cartier din Iris şi Gheorgheni. Beneficiarii ajutoarelor alimentare şi le vor putea ridica în zilele de luni, marţi şi miercuri între orele 08:30 şi 15:30, joia până la 16:30, iar vinerea până la 14:00.

Toţi beneficiarii programului vor fi informaţi și prin invitaţii scrise, trimise prin poştă, să se prezinte la unul dintre centrele de distribuţie arondate pentru a ridica alimentele. Este necesar ca aceştia să se prezinte cu buletinul sau cartea de identitate, în original, pentru ridicarea pachetelor.

În cazul în care anumite persoane nu se regăsesc pe listele iniţiale, dar se încadrează în una din categoriile enumerate, acestea au posibilitatea, pe baza documentelor justificative, să se prezinte la punctele de distribuţie pentru a fi trecute pe liste suplimentare, în vederea ridicării pachetelor.

Reprezentanţii primăriei precizează că întocmirea listelor cu categoriile de beneficiari s-a făcut în baza datelor transmise de Casa Judeţenă de Pensii Cluj, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.

Comenteaza