Alin Tişe cere demisia unui director. Replică dură a celui vizat

Alin Tişe cere demisia unui director. Replică dură a celui vizat
Noul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, i-a cerut, marţi, demisia directorului Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pe care îl acuză că a afectat grav imaginea instituţiei.

"Având în vedere aspectele sesizate în mass-media, reclamate în mod punctual de liderul de sindicat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC) - d-nul Ioan Rusu, imaginea Consiliului Județean Cluj este grav afectată.

Astfel, având în vedere constatarea nemijlocită că, din banii alocați pentru fiecare copil instituționalizat (o medie de 14 lei/copil/zi), angajați ai Direcției consumă din norma de hrană a copiilor, folosindu-se personalul instituției pentru prepararea hranei, aspect deosebit de grav, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, i-a solicitat azi, în mod direct, demisia directorului DGASPC Cluj.

Informăm opinia publică asupra faptului că celelalte aspecte sesizate de liderul de sindicat al DGASPC Cluj atât în petiția transmisă Consiliului Județean Cluj, cât și în articolele apărute în mass-media, vor fi atent verificate de către forul administrativ județean prin intermediul structurilor de specialitate, urmând a se efectua în acest sens un control amănunțit și a se sesiza organele de cercetare competente", a informat Biroul de presă al CJ Cluj.

Directorul DGASPC, Dan Claudiu Tămaş, a confirmat pentru ZIUA de CLUJ că preşedintele Consiliului Judeţean i-a cerut marţi, telefonic, demisia din funcţie.

„Pentru prima dată am vorbit cu domnul Tişe astăzi, când, telefonic, mi-a cerut să-mi dau demisia. Acuzaţiile care mi se aduc sunt puerile, iar domnul care le face nu mai este angajatul nostru începând cu data de 1 iunie, dată până la care cumula şi pensia şi salariul. I-am spus domnului Tişe că nu îmi dau demisia şi i-am cerut să-şi dea dânsul demisia.

I-am spus că, dacă are anumite informaţii că angajaţii unui centru al nostru ar consuma din norma de hrană a copiilor, să facă o sesizare în scris, iar noi o să verificăm, dar este o minciună. Am avut audit, am fost verificaţi de Curtea de Conturi şi totul a fost în regulă.

Eu lucrez de 18 ani în această instituţie, sunt funcţionar public, iar postul l-am luat prin concurs şi nu plec când vrea domnul Tişe. Domnia sa crede că s-au întors vremurile din perioada 2008-2012, când oamenii erau daţi afară pe considerente politice", a spus directorul DGASPC, Dan Claudiu Tămaş.

Acesta ocupă postul de director de trei ani şi a recunoscut că a fost membru PSD, dar spune că acum nu mai are această calitate.

DGASPC este instituţie publică aflată în subordinea CJ şi a fost înfiinţată în conformitate cu hotarârea CJ Cluj nr. 208/2004, fiind rezultatul unirii Direcţiei Generale Judeţene pentru Protecţia Drepturilor Copilului cu Serviciul Public de Asistenţă Socială din subordinea CJ.

Comenteaza