Video Alin Tișe, mesaj către dezvoltatorii imobiliari: „Să spună ce-și doresc. Dacă e mall să-i spună mall, nu depozit”

Alin Tișe, mesaj către dezvoltatorii imobiliari: „Să spună ce-și doresc. Dacă e mall să-i spună mall, nu depozit”

Liderul forului administrativ județean clujean este cel care conduce și ședințele Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit despre aceste ședințe, miercuri, la ZIUA LIVE unde a făcut referire în special la proiectul de săptămâna trecută din cadrul CTATU care prevede edificarea unui mall pe locul vechiului târg de mașini din Florești.

Atunci, șeful CJ Cluj s-a arătat mirat de ce proiectantul se ferea să numească investiția ca fiind un mall. 

„Se tem că le vor fi respinse proiectele. Arhitecții și proiectanții se gândesc că dacă îi spun mall, e ceva uriaș, dacă îi spui altfel, retail-mall sau mini-mall, de exemplu, e o chestiune mai mică ce se poate aviza. Dar nu mai este această politică la noi. Dacă vrei să ceri parter plus 2 etaje, spune-o clar. Și dacă e legal, o să primești avizul.

Decât să faci parter și mansardă, apoi să umbli în genunchi la ultimul etaj și să faci tot felul de șmecherii să ridici acoperișul mai pe stânga, mai pe dreapta, mai bine spui din start: <uite asta vreau să fac>. Și dacă legea permite, n-avem nicio problemă să-l avizăm. Unii s-au obișnuit să ceară mai puțin în ideea de a obține 100% și de a merge pe niște chestiuni pe care le-au cerut și le-au obținut. Eu îi încurajez pe oameni să ceară ceea ce-și doresc.

Nu dacă îi depozit și el e mall obții avizul mai ușor. Eu încurajez această abordare. Pe de altă parte, sunt dornic să respect ce avem, dar sunt conștient că trebuie să apăr și interesele investitorilor care nu vin să cerșească nimic de la noi. Ei plătesc taxe și impozite, iar noi suntem obligați să-i tratăm cu respect și să le oferim tot sprijinul ca ei să-și realizeze investiția”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Comenteaza