Alin Tişe somează primăria colegului său de partid, Sorin Apostu

Alin Tişe somează primăria colegului său de partid, Sorin Apostu
Preşedintele CJ lansează o nouă somaţie către municipalitate, pentru emiterea avizului de extindere a parcării de la aeroport.
Sorin Apostu spune că avizul e eliberat, dar nu a fost ridicat.Solicitarea pentru eliberarea avizului ce vizează extinderea parcării din aeroport a fost depusă în urmă cu mai bine de o lună, dar primăria nu şi-a făcut treaba încă, susţine preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Tişe. El afirmă că municipalitatea nu se află la prima “abatere” în ceea ce priveşte eliberarea unor acte necesare investiţiilor derulate de administraţia judeţeană. Primarul Sorin Apostu spune că reacţia lui Tişe este exagerată şi că printr-o corespondenţă instituţională problema s-ar fi rezolvat imediat, deoarece avizul pentru parcarea din aeroport nu aşteaptă decât să fie ridicat.

Primăria primeşte o nouă reclamaţie din partea CJ, de această dată legată de avizul privind extinderea parcării din incinta Aeroportului Cluj. “Am depus o cerere pentru un aviz simplu, care prevedea extinderea actualei parcări din aeroport. A trecut o lună şi la această oră nu ştim exact unde s-a oprit documentul. Pe site-ul primăriei se vede că a trecut de Comisia Tehnică şi că aşteaptă undeva la cabinetul primarului. Mă întreb ce se va întâmpla cu investiţia noastră dacă trebuie să aşteptăm atât doar pentru un simplu aviz. În cât timp vom ajunge oare să obţinem autorizaţia de construire pentru parkingul subteran, pentru hotel şi pentru celelalte elemente din proiect?”, s-a întrebat Alin Tişe.

Solicitarea privind eliberarea acestui aviz a fost depusă în 13 octombrie, susţine preşedintele CJ. “Documentul este absolut necesar implementării proiectelor care vizează dezvoltarea în continuare a Aeroportului Internaţional Cluj, în acest moment lucrările pentru extinderea şi modernizarea parcărilor existente fiind atribuite prin procedurile publice legale. CJ solicită în mod public eliberarea în regim de urgenţă a acestui aviz. Subliniem faptul că proiectele pe care le promovăm sunt realizate în interes public, ceea ce solicită rezolvarea acestora cu celeritate. Pentru că şi la noi, când vin primarii pentru o serie de proiecte de investiţii, le soluţionăm certificatele de urbanism, avizele şi autorizaţiile de construire cu prioritate”, a transmis Alin Tişe.

Liderul CJ precizează că nu e pentru prima dată când primăria încurcă acţiunile administraţiei judeţene. “Astfel de întârzieri au mai fost înregistrate şi în cazul altui document similiar, solicitat de către CJ primăriei. Este vorba despre solicitarea de eliberare a certificatului de urbanism pentru Centrul Comunitar Judeţean, care a fost eliberat în ultima zi prevăzută ca termen legal (29 de zile), deşi CJ solicitase celeritate, având în vedere faptul că documentul era necesar pentru obţinerea unei finanţări europene”, arată Tişe.

De cealaltă parte, primarul municipiului, Sorin Apostu, consideră că reacţia lui Tişe este una exagerată. “Nu înţeleg de ce CJ recurge la comunicate de presă, atâta timp cât putem comunica la nivel instituţional. Cererea pentru acest aviz a urmat cursul normal, a fost analizată şi aprobată de către Comisia Tehnică de Urbanism din cadrul primăriei. Nu este nimic în neregulă cu acest aviz. Mi s-a comunicat că a fost aprobat şi poate fi ridicat oricând. Chiar nu înţeleg de ce era nevoie să se exagereze în felul acesta, de vreme ce primăria a găsit şi găseşte întotdeauna soluţii pentru toate proiectele CJ”, a declarat Sorin Apostu, pentru ZIUA de CLUJ.

Etichete
Comenteaza