Ambasadoarea Indiei, în vizită la Cluj, interesată de crearea unui parteneriat educaţional

Ambasadoarea Indiei, în vizită la Cluj, interesată de crearea unui parteneriat educaţional
Ambasadoarea Indiei în România, Riva Ganguly Das, a efectat în cursul zilei de joi prima sa vizită oficială la Cluj-Napoca.

Întâlnirea găzduită la sediul Consiliului Judeţean Cluj a avut scopul de a pune bazele dezvoltării unor relaţii şi parteneriate în domeniul economic şi investiţional, precum şi în cel cultural, prin promovarea şi transmiterea tradiţiilor specifice ambelor ţări.

În cadrul vizitei Excelenţa Sa şi-a manifestat dorinţa de a demara un proces de colaborare pe termen lung între universităţi indiene şi cele mai prestigioase universităţi româneşti, printre care şi universitatea Babeş-Bolyai, în prezent existând un număr semnificativ de studenţi indieni care aleg să urmeze cursurile universitare în ţara noastră.

Pe de altă parte, conducerea foruluia dministrativ judeţean i-a prezentat ambasadoarei potenţialul economic şi investiţional al Clujului, dar şi proiectele aflate în derulare la nivelul forului administrativ judeţean. Accentul a fost pus pe componenta educaţională, judeţul Cluj fiind cel de al doilea centru universitar al ţării.

Valoarea totală a capitalului indian investit în judeţul Cluj este de 677.250 de lei, 11 agenţi economici cu capital indian activând pe piaţă. Din totalul acestora, şapte îşi desfăşoară activitatea în domeniul „servicii", trei dintre ei activează în sectorul „comerţ", iar un agent economic este implicat în activităţi din domeniul „producţiei industriale".

Comenteaza