Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase se modernizează. Investițiile se ridică la 11,4 milioane de lei
- Scris de Claudia Romitan
- 30 Mar 2020, 14:10
- Administraţie
- Ascultă știrea
Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase de pe Calea Moților nr.19, va fi modernizat și extins pe bani europeni.
Consilierii județeni vor debate la ședința de marți actualizarea devizului de lucrări pentru această investiție. Proiectul “Extinderea, reabilitare, modernizare și dotare Ambulatoriu Spitalului Clinic de Boli Infecțioase” a obținut o finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Regional.
Ținând cont de modificarea legislației, în cursul acestei luni proiectantul, SC Pronet SRL din Zalău a actualizat devizul general, rezultând o valoare suplimentară de 841.759 de lei, inclusiv TVA, față de cea existentă și aprobată în acest moment. Urmare a actualizarii acestui devizul general a fost estimată o valoare totală a proiectului de 11.466.736,37 lei (inclusiv TVA).
”Având în vedere faptul că proiectul mai sus menționat este propus spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, sursele de finanţare ale investiţiei se constituie în conformitate cu legislaţia în vigoare, respectiv finanțare 98% din Programul Operațional Regional 2014 - 2020 - prin Fondul European de Dezvoltare Regională și prin Bugetul de Stat, respectiv 2% și cheltuielile neeligibile din bugetul Județului Cluj.
Solicitarea de suplimentare cu suma de 841.759,98 lei inclusiv TVA, rezultată în urma actualizării devizului general în luna martie 2020, urmează a fi suportată din bugetul Județului Cluj, doar după atribuirea contractului de lucrări, pe perioada de desfășurare a lucrărilor de 24 de luni (investiție multianuală), respectiv în anii 2021 și 2022. Aprobarea sumei suplimentare de 841.759,98 lei inclusiv TVA este însă necesară în acest moment, pentru a putea fi inclusă, conform clauzelor contractului de finanțare, în valoarea contractului de finanțare prin act adițional, anterior semnării contractului de lucrări” se arată în referatul de specialitate al proiectului de hotărâre.
Prin această investiție practic se schimbă configurația acestui ambulatoriu și se mărește suprafața spațiilor medicale utile, realizându-se în același timp funcțiuni noi.
Principalele funcțiuni dezvoltate sau nou realizate sunt următoarele:
- Extinderea, reabilitarea și modernizarea Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie – situat la demisolul corpului de clădire A;
- Reabilitarea structurii „Spitalizare de zi copii” – situat la parterul corpului de clădire A;
- Reabilitarea și modernizarea structurii de „Spitalizare de zi adulți” – etajul II, corp clădire B;
- Reabilitare și modernizare cabinete și structura Spital de zi - chirurgie generală și chirurgie vasculară, creerea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă
(CICAMI); - Reabilitarea termică a anvelopei clădirii din Calea Moților nr. 19.