Amendă usturătoare pentru Supercom! Firma care a monopolizat Clujul ar fi poluat un pârâu cu levigat

Amendă usturătoare pentru Supercom! Firma care a monopolizat Clujul ar fi poluat un pârâu cu levigat

Societatea Supercom care va ridica gunoaiele clujenilor în următorii 10 ani are probleme și în alte județe. Garda de Mediu, prin Comisariatul Județean Hunedoara, a amendat cu 80.000 de lei firma bucureșteană pentru că ar fi poluat cu levigat pârâul Tâmpa.

Garda de Mediu Hunedoara a aplicat celor de la Supercom o amendă de 80 mii lei, pentru poluarea mediului cu ape toxice. Inspectorul șef al Gărzii de Mediu Hunedoara, Dorel Bretean, a spus că amenda a fost aplicată și urmează să fie transmisă operatorului de pe deponeul ecologic.

„Am aplicat amenda de 80.000 de lei pentru că nu au luat toate măsurile necesare ca să nu ploueze și nu au anunțat evenimentul. Este a doua oară când se întâmplă. A mai fost o astfel de situație în anul 2021”, a afirmat Dorel Bretean.

Potrivit Gazeta de Dimineață, poluarea care s-a produs în weekend a fost anunțată luni dimineață. Și nu de cei de la Supercom sau de la ADI Deșeuri, ci de o persoană care a sunat la 112 și a spus că pe pârâul Tâmpa curge ceva.

În urmă cu doi ani, Garda de Mediu Hunedoara a amendat operatorul economic care deservește deponeul ecologic, Supercom, cu 100 mii lei. Amenda a fost aplicată tocmai pentru o poluare ce s-a produs la finele lunii februarie.

Amintim, firma Supercom a câștigat salubrizarea menajeră în tot județul Cluj - pe toate cele trei loturi – Cluj-Napoca/Huedin, Gherla/Dej și Turda/Câmpia Turzii, fiecare cu comunele din jur, dar și operarea CMID – centrul de management integrat al deșeurilor. Licitația a fost organizată de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan, din care face parte Consiliul Județean Cluj și primăriile.

Comenteaza