Ample acțiuni pe linia de mediu și curățenie ale Poliției Locale Florești. Ce păţesc cei prinşi pe picior greşit

Ample acțiuni pe linia de mediu și curățenie ale Poliției Locale Florești. Ce păţesc cei prinşi pe picior greşit
Poliția Locală Florești anunță locuitorii comunei că în perioada următoare vor avea loc ample acțiuni pe linia de mediu și curățenie.

Floreștenilor li se readuce aminte cu acest prilej că este interzis ca deșeurile rezultate din demolări, renovări sau amenajări interioare să fie depozitate în containerele pentru deșeuri menajere.

Persoanele care au asemenea deșeuri sunt obligate prin lege să solicite de la operatorul de salubritate zonal să ridice aceste deșeuri speciale, contracost. Prețul mediu al acestui serviciu este de 50 de lei per metru cub.

"Poliția Locală Florești aduce la cunoștința floreștenilor că în cazul în care aceste tipuri de deșeuri vor fi depozitate în pubelele pentru deșeuri menajere se va aplica amendă persoanei care a depozitat sau, dacă aceasta nu poate fi identificată, Asociației de Proprietari care folosește pubela. Amenzile pe linie de curățenie, aruncare, depozitare, gestionare necontrolată a deșeurilor ajung la 2500 lei", transmit reprezentanţii primăriei. 

De asemenea, locuitorilor li se reaminteşte că pe strada Eroilor nr 14 există un centru de colectare a deșeurilor reciclabile.

În ultimul timp, în urma identificării proprietarilor, au fost distribuite 60 de somații pentru curățirea, împrejmuirea și igienizarea unor terenuri şi au fost efectuate 19 somații privind mașinile abandonate pe domeniul public, 10 dintre acestea fiind deja ridicate.

Comenteaza