Apahida a pierdut bătălia cu Floreştiul pentru Spitalul Regional de Urgenţă

Apahida a pierdut bătălia cu Floreştiul pentru Spitalul Regional de Urgenţă
Prima locaţie era mai potrivită pentru noul centru medical, apreciază edilul Grigore Fati. El dezvăluie că acum se fac aici alte planuri, pentru un centru pentru bătrâni.

Mutarea proiectului Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) de pe locaţia din comuna Apahida pe cea din Floreşti a fost o greşeală de ordin politic, susţine primarul Apahidei, Grigore Fati. El spune că, deşi s-au mai făcut speculaţii legate de posibilitatea ca proiectul să fie întors spre comuna sa, este conştient că a pierdut investiţia.

Totuşi, acesta nu poate să nu aprecieze că locaţia din Câmpeneşti ar fi fost cu mult mai viabilă pentru construirea SRU, având în vedere facilităţile de conexiune cu reţelele de infrastructură, apropierea de aeroport şi de municipiu. Sunt 15 ha - teren complet liber de sarcini, care va fi utilizat pentru un alt proiect de investiţie. S-a pierdut mai bine de un an pentru mutarea unui depozit de muniţie, timp în care proiectul SRU ar fi putut demara fără probleme, dacă acesta nu ar fi fost mutat de pe locaţia iniţială din Câmpeneşti - Apahida pe cea din Floreşti. Fati a explicat că nu există nici un raţionament logic pentru care proiectul SRU a fost mutat în Floreşti.

"Au fost doar nişte interese politice la mijloc, iar din păcate din această pricină nu am pierdut doar noi, ci şi Clujul. Poate că astăzi acest proiect ar fi putut demara dacă nu s-ar fi pierdut atât timp cu preluarea terenului de la unitatea militară din Floreşti şi mai apoi cu mutarea depozitului de muniţie. Nici acum nu este foarte clară situaţia juridică a acelui teren. S-a luat pe bucăţi, în timp ce noi, la Câmpeneşti, am fi putut oferi încă de la bun început o locţie excelentă, de 15 ha, teren liber de sarcini, situat la numai 3 km de aeroport, cu facilităţi de conectare la centură, la reţelele de gaz, electricitate şi apă. Cu siguranţă nu pot fi comparate posibilităţile de acces spre locaţia de la Câmpeneşti, cu ceea ce se petrece acum în Floreşti. Noi aveam promisiuni pentru realizarea a încă două clinici private, în cazul în care s-ar fi realizat şi spitalul, dar din păcate am pierdut şi aceste obiective", a comentat Fati.

El a arătat că, deşi în ultima perioadă s-a vehiculat ipoteza ca proiectul SRU să fie reîntors spre Câmpeneşti, nu mai crede într-o astfel de variantă. "E evident că locaţia din Floreşti va rămâne definitivă şi, cel mai probabil, anul acesta se va reactualiza documentaţia tehnică pentru terenul de acolo. În ceea ce ne priveşte, ne-am obişnuit cu ideea că acea investiţie s-a pierdut, şi poate că nici nu este foarte rău că s-a întâmplat astfel", a spus primarul Apahidei. Un spital de urgenţă ar fi creat foarte mult zgomot şi prea mult trafic, într-o zonă în care acum domneşte liniştea. „Câmpeneştiul este considerat un sat de vacanţă, nu ştiu cât de potrivit era în decor un SRU. Oricum, am mai avut şi alte cereri de investiţii pe care le-am respins din start. Nu putem merge pe varianta realizării unor hale de industrie pe această locaţie pentru că ar însemna să stricăm toată zona", a spus edilul. În schimb, există o cerere privind realizarea unui complex de îngrijire a bătrânilor. „Aceasta ar fi o investiţie care s-ar preta într-adevăr pentru Câmpeneşti, mai ales că investitorii vor construi ceva mai special. Din păcate, nu pot oferi mai multe detalii", a spus Fati, pentru REALITATEA FM Cluj.

Comenteaza