Apel de la Cluj Arena: "Daţi-ne banii din TVA să plătim impozitul!"

Apel de la Cluj Arena:
Conducerea societăţii Cluj Arena SA a solicitat sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj pentru plata impozitului pe clădire.

Preşedintele CA, Radu Sporiş, şi directorul societăţii, Radu Raţiu, au cerut Consiliului Judeţean să le dea măcar o parte din suma primită ca returnare de taxă pe valoarea adăugată de la stat pentru achitarea impozitului. Recent, CJ a încasat 8 milioane de euro, returnare de TVA în urma construirii arenei din centrul oraşului.

"Avem conturile poprite de două săptămâni şi nu mai putem plăti lucrări de întreţinere, nu putem încasa banii din chirii, inclusiv de la Festivalul Untold, nu putem plăti facturi. Deocamdată nu avem nicio datorie, dar trebuie să găsim o soluţie rapid", a spus Raţiu.

Conducerea societăţii afirmă că nimeni din CJ Cluj nu s-a gândit că va trebui plătit un impozit pe clădire, aşa că o astfel de cheltuială nu a fost prinsă în buget. CJ a mers cu actele la Primăria Cluj-Napoca, pentru stabilirea cuantumului impozitului, abia după controlul efectuat de Curtea de Conturi.

La începutul lunii, conturile societăţii au fost blocate de către municipalitatea clujeană pentru recuperarea impozitului datorat pentru stadion (în cuantum de 14 milioane de lei). Mai exact, este vorba de impozitul pentru perioada 2011-2014, Curtea de Conturi considerând că acest obiectiv se află în administrarea Cluj Arena SA, iar astfel societatea trebuie să plătească impozit la bugetul local.

Comenteaza