Aproape un milion de lei alocați suplimentar pentru mai multe școli clujene aflate în reabilitare prin PNRR

Aproape un milion de lei alocați suplimentar pentru mai multe școli clujene aflate în reabilitare prin PNRR

Consilierii locali clujeni au aprobat luni alocarea unor sume suplimentare pentru mai multe unități de învățământ din oraș, în vederea asigurării desfășurării cursurilor în condiții optime, atât în privința spațiilor necesare, cât și a transportului elevilor.

În deschiderea ședinței extraordinare a Consiliului Local Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a explicat de ce sunt necesare aceste suplimentări.

„Avem o rectificare de buget în valoare de 927.574 lei pentru acoperirea nevoilor legate de activitățile școlare, generate în esență de acțiunea de reabilitare a unităților de învățământ prin programul PNRR de 90 milioane euro.

Aceste sume sunt alocate după cum urmează: transport cu autobuze în anul 2024 -290.000 lei pentru Colegiul Tehnic Anghel Saligny, pentru Școala Gimnazială Constantin Brâncuși, pentru Grădinița cu program prelungit Lizuca, pentru Grădinița cu program prelungit Mămăruța și pentru Colegiul Național Gheorghe Șincai.

Pentru închiriere spații -111.475 lei, este vorba de închirierea a cinci spații necesare desfășurării cursurilor, a cinci săli de clasă la Cercul Militar pentru Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia.

A treia componentă vizează închirierea de containere pentru depozitare materială, nu pentru desfășurare de activități didactice.

Avem la Școala Gimnazială Constantin Brâncuși 16.000 lei pentru șase containere, 14.000 lei pentru două containere la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică. Mai avem 495.700 lei pentru Colegiul Tehnic Raluca Ripan, pentru susținerea financiară a unui proiect prin fonduri nerambursabile”, a declarat Emil Boc.

Primarul a mai precizat că pe lângă această rectificare de buget, pe parcursul verii Primăria Cluj a desfășurat activități de închiriere de spații.

„Până acum, în această vară, noi am făcut pentru 15 unități școlare alocări financiare în valoare de 3.232.000 lei pentru manipulare bunuri, închiriere spații, depozitare, transport. Și pe lângă aceștia, azi mai venim cu aproape un milion de lei. Deci în total, aproape un milion de euro investește Primăria pentru ca activitățile școlare să se poată desfășura cât de bine cu putință”, a mai spus primarul.

Consilierii locali, dojeniți de Emil Boc

Cum votul la ședința extraordinară de luni a fost online, fără participare fizică, aleșii locali nu s-au grăbit să își deschidă camerele video în timpul intonării imnului național României, motiv pentru care Emil Boc i-a certat și le-a cerut ca pe viitor să nu se mai repete. Vezi aici momentul:

Comenteaza