Asfaltul NOU a cedat. De ce se fac la Cluj lucrările DIFERIT? FOTO

Asfaltul NOU a cedat. De ce se fac la Cluj lucrările DIFERIT? FOTO
Ploaia de marţi a distrus asfaltul pus acum un an şi jumătate pe una dintre marile artere ale Clujului.

Primăria clujeană a cheltuit 22 de milioane de lei de la buget pentru modernizarea Căii Turzii. Vă amintiţi că, în 2014, strada a fost reabilitată printre maşini, cu multe ambuteiaje şi nervi. De lucrări s-a ocupat societatea Diferit, cea care a realizat şi o bună parte din lucrările la trama stradală, de-a lungul liniei de tramvai.

Ei bine, marţi, în timpul ploii torenţiale de la prânz, apa din canale a refulat pe Calea Turzii şi a rupt asfaltul în trei locuri, în dreptul Hotelul Ramada: în două locuri de pe banda a doua de urcare şi într-unul pe banda întâi de coborâre. Zona a devenit rapid un uriaş ambuteiaj; nimeni nu s-a mai aventurat pe banda unde apăruseră cratere.

Image and video hosting by TinyPic

După încetarea ploii, la faţa locului au sosit trei echipaje al poliţiei locale şi un grup de muncitori de la Compania de Apă Someş.

Image and video hosting by TinyPic

Diferit a fost desemnată să efectueze lucrările şi la trama stradală alături de turcii de la Kiat. Termenul de predare a fost decembrie 2015. Iată ce scrie într-un răspuns trimis luni către ZIUA de CLUJ de primărie: „Comisia de recepţie a lucrărilor (privind trama stradală n.r.) şi-a desfăşurat activitatea între 23 şi 30 iunie 2016, urmând să finalizeze procesul verbal de recepţie a lucrărilor, cu toate documentele anexate, respectiv observaţiile constatate de comisie. Până în 30 septembrie 2016 se vor remedia toate problemele constatate". Concluzia este că lucrările ce trebuiau finalizate până anul trecut nu au fost conforme nici după şase lunii, fiind nevoie de un extra-termen de două luni pentru a se realiza.

Cu toate problemele semnalate, Diferit continuă să câştige mari lucrări de infrastructură cu municipalitatea clujeană şi cu CNADNR. Societatea înfiinţată în 2001 aparţine soţilor Daniela şi Nicolae Petri, el fiind un fost inginer al Regiei Autonome a Domeniului Public.

Carol Vlad

Ionel Lespuc

 

Comenteaza