Asigurare de răspundere profesională de o jumătate de milion de euro pentru administratorii Aeroportului Cluj

Consilierii judeţeni au aprobat suma asigurată pentru răspunderea profesională a membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al Aeroportului Internațional Cluj.

Administratorii întreprinderilor publice au dreptul la asigurare de răspundere profesională, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj de vineri. Consilierii județeni au decis că, pentru cei şapte membri ai CA, aeroportul va plăti o asigurare de răspundere profesională de 500.000 de euro de eveniment. Poliţa va fi reînnoită anual, pe durata mandatului membrilor CA.

"Art. 1. (1) Se stabilește suma asigurată pentru răspunderea profesională  în cuantum de 500.000 euro/ eveniment pentru toți membrii din CA al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A.

(2) Polița de asigurare se va încheia pe perioade succesive de 1 an, pe durata exercitării mandatului, iar plata primelor aferente acesteia se va face de către regia autonomă şi nu se va deduce din remuneratia cuvenită administratorului.

(3) Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj R.A. va transmite în copie certificată pentru conformitate cu originalul, polița încheiată și dovada plății primelor de asigurare, atât membrilor CA, cât și CJ Cluj", se arată în proiectul de hotărâre votat vineri.

CJ Cluj a stabilit suma de 500.000 euro/ eveniment întrucât domeniul de activitate a Aeroportului Cluj prezintă un risc ridicat, față de celelalte întreprinderi publice aflate în subordinea acestuia.

Totodată, se arată în documentele CJ, proiectul este justificat şi prin faptul că membrii CA au fost deja chemați în judecată în trei procese: dosarul nr. 951/117/2019 al Tribunalului Cluj, dosarul nr. 491/1285/2019 al Tribunalului Specializat Cluj și dosarul nr. 491/1285/2019 al Tribunalului Specializat Cluj (foto jos).

Asigurare de răspundere profesională de 500.000 de euro pentru Consiliul de Administraţie de la Aeroportul Cluj

Comenteaza