Asocierea pentru viitorul spital de urgenţă din Cluj, avizată astăzi VIDEO

Asocierea pentru viitorul spital de urgenţă din Cluj, avizată astăzi VIDEO
Asocierea pentru actualizarea studiului de fezabilitate al viitorului spital regional de urgenţă din Floreşti a fost aprobată astăzi de consilierii judeţeni din Cluj.

„Având în vedere starea actuală a infrastructurii sanitare se constată că fondurile necesare reabilitării şi modernizării unui spital, astfel încât să corespundă din toate punctele de vedere normelor europene sunt mult mai mari decât cele necesare construirii unui spital nou. De asemenea, timpul necesar reabilitării şi modernizării unei unităţi sanitare existente este cu aproximativ 150% mai mare decât cel necesar construirii şi dotării cu echipamente medicale şi nemedicale a unui spital cu acelaşi număr de paturi", arată proiectul de hotărâre a CJ aprobat astăzi.

Amintim, CJ Cluj a decis în ianuarie anul trecut să demareze parteneriatul public-privat pentru viitorul obiectiv de investiţii. Contractul avizat astăzi are patru părţi semnatare - Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean Cluj şi consiliile locale din Floreşti şi Cluj-Napoca.
Spitalul va avea 600 de paturi.

Comenteaza