Atenție, clujeni! Se scumpește apa potabliă și canalizarea

Atenție, clujeni! Se scumpește apa potabliă și canalizarea

Compania de Apă Someș S.A. a anunţat noi prețuri la apa potabilă şi tarifele pentru canalizare-epurare, care vor intra în vigoare începând de la 1 iulie 2022.

Clujenii vor scoate de luna viitoare din buzunare 4,81 lei/mc inclusiv TVA (9%) pentru apa potabilă şi 5,10 lei/mc inclusiv TVA (9%) pentru canalizare-epurare. 

"Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr.12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.

Reamintim că pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș a atras o a cincea finanțare în valoarea totală de peste 400 Milioane Euro, lucările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023.

Noile prețuri/tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr. 90/26.05.2022. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș", a anunţat Compania de Apă Someș S.A.

Ultima majorare a tarifelor a avut loc chiar în urmă cu un an de zile, în 1 iulie 2021.

Comenteaza