Atenție, șoferi! De azi, merge semaforizarea la Platinia. Se permite virajul dinspre Mănăștur spre stânga

Atenție, șoferi! De azi, merge semaforizarea la Platinia. Se permite virajul dinspre Mănăștur spre stânga

De la 1 septembrie, se va circulă pe 4 benzi pe Calea Moților - Calea Mănăștur. De astăzi, va funcționa și semaforizarea în zona Platinia. 

''Intră în faza finală proiectul, inclusiv semaforizarea, care trebuia să fie gata în decembrie. Atenție, astăzi, după ora 12.00, îi rog pe toți cei din trafic să respecte semaforizarea. O vom regla, în fuctie de trafic. Că noutate, este permiterea virajului spre stânga de pe Calea Mănăștur spre Otetului, adică din Mănăștur spre Sala Polivalentă'', a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local.

În urma finalizării lucrărilor, pe Calea Mănăștur sunt disponibile 4 benzi de circulație (fiecare cu lățime de 3 m), iar pe strada Mărginașă - în zona intersecției cu Calea Mănăștur - Calea Moților, 3 benzi de circulație. De asemenea, în această intersecție se amenajează o nouă piațetă, loc de relaxare pentru clujeni, unde se amplaseaza mobilier urban modern, spații verzi și se plantează arbori. Stațiile pentru transportul în comun se modernizează, iar stația Agronomia va fi relocată.

Toate intersecțiile și trecerile de pietoni de pe străzile incluse în proiect vor fi semaforizate printr-un sistem inteligent de management trafic, adaptiv și prevăzut cu sisteme de prioritizarea a mijloacelor de transport public față de celelalte autovehicule participante la trafic.

Pentru „conectarea verde” a zonei centrale cu celelalte cartiere, pe fiecare stradă inclusă în proiect se amenajează piste de biciclete (pe ambele sensuri de mers). Totodată, prin acest proiect se construiește un nou pod - cu 2 benzi de circulație pentru autovehicule, piste de biciclete și acces pietonal - peste Canalul Morii, cu o lungime de 13,20 m.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție este de 34.985.496,15 lei (7 mil. euro) TVA inclus.

Comenteaza