Atenţie, şoferi! Schimbări în sensul giratoriu de pe Calea Turzii, sens dublu pe strada Paris, se mută "zebra" de la OMV Mărăşti

Atenţie, şoferi! Schimbări în sensul giratoriu de pe Calea Turzii, sens dublu pe strada Paris, se mută
Se mută o trecere de pietoni importantă şi se fluidizează traficul pe aglomerata Cale a Turzii.

Comisia Municipală de Sistematizare a Circulaţiei a anunţat o serie de măsuri în ceea ce priveşte desfăşurarea traficului din oraş. Unele dintre acestea au fost cerute insistent de şoferi, în zone unde apar ambuteiaje.

Un astfel de exemplu este sensul giratoriu de pe Calea Turzii, la intrarea în cartierul Zorilor. Comisia a decis să deschidă breteaua din zona străzii Brăduţului, care era închisă în partea sa superioară. „Deschiderea circulaţiei autovehiculelor pe breteaua adiacentă străzii Brăduţului, astfel încât autovehiculele care coboară pe Calea Turzii la sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Observatorului, spre centru să nu mai intre pe calea inelară a sensului giratoriu. În această situaţie, staţia de transport interurban trebuie retrasă spre strada Bună-Ziua, la intrarea în alveola existentă. Alte măsuri adoptate în urma acestei reglementări: relocarea trecerii de pietoni de la intersecţia străzilor Calea Turzii-Observatorului, prin retragere uşoară spre Turda, amplasarea unui prag de sol pe breteaua adiacentă străzii Brăduţului, spre ieşirea în circulaţia principală din Calea Turzii", scrie în comunicatul remis presei.

O altă problemă semnalată de şoferi a fost aceea că sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti se blochează din cauza trecerii de pietoni de la intrarea pe strada Aurel Vlaicu. Primarul Emil Boc a primit fost informat despre această problemă inclusiv la Realitatea FM. Comisia Municipală de Sistematizare a Circulaţiei a luat o măsură în acest sens: „Relocarea trecerii de pietoni de pe strada Aurel Vlaicu din zona sensului giratoriu Mărăşti spre pod, atât cât permite staţia de transport în comun, astfel încât traversarea pietonilor de pe strada Aurel Vlaicu să fie în două etape, aferente fiecărui sens de circulaţie".

În plus, s-a luat decizia deschiderii traficului pe ambele sensuri la intrarea pe strada Paris, în zona spitalului „Dominic Stanca". „Redeschiderea circulaţiei pentru traficul general pe strada Paris, pe tronsonul cuprins între B-dul 21 Decembrie 1989 şi strada Argeş, prin permiterea virajului la dreapta, de pe B-dul 21 Decembrie 1989 spre strada Paris", este măsura anunţată de comisie.

În şedinţa Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulaţiei s-a decis înfiinţarea a şase noi treceri de pietoni, pe Plevnei, nr. 57, Banilor - Fabricii de Zahăr, Aleea Stadion - Uzinei Electrice, Lunii - Rapsodiei şi Lunii - Meteor, Traian Moşoiu - Rubin Patiţia, Aleea acces şcoală - Băişoara nr. 2A, dar nu s-a luat nicio hotărâre privind crearea a peste 20 de praguri de sol în oraş. Utilitatea acestora urmează să fie verificată în teren de membrii comisiei.

 

Etichete
Comenteaza