Au fost lansate cardurile de călătorie CTP. Care sunt tarifele

Au fost lansate cardurile de călătorie CTP. Care sunt tarifele
Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a pus marţi în vânzare cardurile de călătorie pentru sistemul de ticketing.

Pentru început călătorii au posibilitatea să achiziţioneze aceste carduri doar de la biroul de abonamente de pe Bdul 21 Decembrie 1989 nr. 79A. Conducerea companiei a precizat că pe parcursul lunii martie se vor deschide şi celelalte centre de vânzare, de la Primăria Centrală, Primăria Grigorescu, Primăria Zorilor, Primăria Iris, Primăria Someşeni şi de la biroul de abonamente CTP din Piaţa 1 Mai.

La ce se folosesc

Aceste carduri de călătorie sunt nişte carduri contactless pe care se pot încărca titluri de călătorie de tip abonament, bilet şi portofel electronic la automatele stradale şi la centrele de vânzare.

Validarea este obligatorie pentru fiecare călătorie şi se face prin apropierea cardului de validator şi menţinerea lui pentru circa două secunde, până la afişarea mesajului de confirmare a validării.

Cât costă

În prima etapă se vor putea achiziţiona pe card bilete de timp, bilete de călătorie şi abonamente integrale valabile în Cluj-Napoca, urmând ca în viitor să poată fi cumpărate titluri de călătorie metropolitane şi cu reducere.

Image and video hosting by TinyPic

Călătorii vor putea achiziţiona în continuare abonamentele actuale pe suport de hârtie, întrucât cele două sisteme vor funcţiona în paralel până la adaptarea completă a călătorilor la noul sistem de vânzare şi validare electronică a titlurilor de călătorie.

Sistemul de ticketing, pe scurt

Sistemul de ticketing a fost lansat abia în 9 septembrie 2015, deşi proiectul trebuia să fie finalizat iniţial în iulie 2014. Finanţat din fonduri europene în valoare de 33,6 de milioane de lei şi implementat de asocierea CS Vision - Ramb SRL, despre care ZIUA de CLUJ a scris de mai multe ori, proiectul a presupus modernizarea a 87 de staţii de transport în comun în Cluj-Napoca. În cadrul lui au fost montate 94 de copertine, au fost amenajate 61 de automate de eliberare a legitimaţiilor de călătorie şi 74 de panouri de afişaj cu privire la circulaţia mijloacelor de transport în comun.

Comenteaza