Au încercat să-i facă lui Uioreanu ce a făcut Boc

Au încercat să-i facă lui Uioreanu ce a făcut Boc
Consilierii judeţeni PDL au propus ca la nivelul instituţiei pe care o conduce liberalul Horea Uioreanu să fie aplicat un regulament intern privind desfăşurarea achiziţiilor publice. USL-ştii s-au simţit obligaţi să-şi ironizeze colegii, apreciind că metehnele primarului Emil Boc nu trebuie aplicate şi la Consiliul Judeţean.

Liderul consilierilor PDL, Alexandru Coroian, a explicat că la nivelul unei instituţii de calibrul Consiliului Judeţean Cluj se impune mai multă transparenţă în cheltuirea banului public. El a susţinut că ar fi de dorit să fie aplicat un regulament intern pentru procedura de achiziţii, iar în sensul acesta a propus chiar şi un proiect de hotărâre. Prin vocea preşedintelui Consiliului Judeţean, secretarul judeţului i-a transmis lui Coroian că există o lege a achiziţiilor publice şi că un astfel de regulament intern ar fi de prisos.

Consilierul USL Dan Canta a ţinut să-i amintească lui Coroian că nu se află "la primăria lui Emil Boc". „Aici suntem la Consiliul Judeţean, nu la primărie. Aici, la Consiliul Judeţean nu avem regulamente mai presus de ceea ce spune legea. Numai domnul Boc are propriile lui regulamente, noi nu facem ca el", a comentat Canta.

Trebuie reaminit că primarul Emi Boc a fost cel care a critiat măsura guvernului de a elimina licitaţiile pentru contractele de lucrări de până la 100.000 de euro şi pentru achiziţiile de până la 30.000 de euro. Pentru a da dovadă de transparenţă, Boc a introdus un nou regulament în primărie, astfel că toate contractele de achiziţie, precum şi procedurile de licitaţie sunt afişate pe site-ul instituţiei. „La achiziţiile publice directe de până în 30.000 de euro se va publica anunţul de intenţie timp de trei zile, iar orice firmă interesată va depune oferta şi se va decide câştigătorul în funcţie de preţul cel mai mic. La achiziţiile de până 100.000 de euro anunţul va sta şapte zile pe site. De asemenea, se va publica şi anunţul de atribuire, pentru ca toată lumea să ştie cine a câştigat un contract şi cu ce preţ", explicat Emil Boc, la momentul respectiv.

Comenteaza