Au mai „tăiat” din ele și au primit OK-ul! Puzderie de cabane într-o zonă de munte din Cluj

Au mai „tăiat” din ele și au primit OK-ul! Puzderie de cabane într-o zonă de munte din Cluj
| Foto: AMV Concept&Proiect SRL

După ce a fost respins prima dată de urbaniștii județului Cluj, a doua încercare s-a dovedit cu succes pentru un proiect ce prevede construirea a mai multor locuințe de vacanță în satul Muntele Rece, comuna Măguri-Răcătău.

Având denumirea de „ELABORARE PUZ PENTRU INTRODUCERE IN INTRAVILAN IN VEDEREA PARCELARII SI CONSTRUIRII DE LOCUINTE SI FUNCTIUNI COMPLEMENTARE”, proiectul a revenit, joi, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Proiectul s-a aflat în faza obținerii studiului de oportunitate necesar demarării investiției. Beneficiarii sunt Trif Tiberiu Vlad și Trif Octavian. Tema de proiectare propune introducerea în intravilan a terenului studiat și parcelarea lui în vederea construirii de locuințe unifamiliale și funcțiuni complementare.

Față de prima prezentare în comisia de urbanism a județului, atunci când erau prevăzute edificarea a nu mai puțin de 31 de cabane/case de vacanță, de această dată se regăsesc în planșe cu 6 mai puțin, adică 25. Acesta a fost motivul prinicpale pentru care proiectul a fost respins în urmă cu 3 luni.

Actualmente, terenul studiat este liber de construcții și are acces din drumul 107B, situat în partea estică a parcelei. Regimul de înălțime propus este P+1E+M.

Spațiile neutilizate pentru construcții, terase, circulații, punct gospodăresc sau parcaje, vor fi întreținute ca spații verzi plantate cu vegetație de înălțime mică și mijlocie, pentru un ambient plăcut și în intenția de a păstra calitățile mediului.   Din punct de vedere urbanistic, reglementarea zonei va determina dezvoltarea zonei”, se mai arată în documentație.

De această dată proiectul a primit aviz favorabil, iar investiția poate merge mai departe.

Comenteaza