Autostrada din România la care se lucrează de 14 ani și s-a construit abia 13%. Când va fi gata

Autostrada din România la care se lucrează de 14 ani și s-a construit abia 13%. Când va fi gata
| Foto: Doralex

Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a reușit o performanță unică în lume, anunță că autostrăzile anunțate încă din anii 2004 s-ar putea finaliza în 2026.

În România, cel mai mare proiect de autostradă, început în urmă cu 14 ani, este construit în proporţie de 13%. Mai mult, un lot din acest proiect este construit pe jumătate. În 2004, americanii de la Bechtel au demarat construcţia autostrăzii Transilvania, în lungime de circa 415 km. După 14 ani avem doar 52 km de autostradă finalizaţi şi încă o secţiune, în lungime de circa 64 km, construită în proporţie de circa 50%. Aceste lucrări ar fi trebuit finalizate în decembrie 2013. Fostul guvern condus de Emil Boc a decis rezilierea contractului cu Bechtel, americanii au finalizat tronsonul Câmpia Turzii-Cluj şi ne-au lăsat cu secţiunea Suplacu de Barcău – Borş construită în proporţie de 50%. Astăzi, şantierul autostrăzii  Suplacu de Barcău-Borş este abandonat.

Mai mult, autostrada Brasov – Bors, tronson Mihaieşti – Suplacu de Barcău, proiect ce ar fi trebuit inauguat cel trâziu în 2013, este anunţat a finalizat în 2026.  Articolul integral AICI. 

Comenteaza