Bandă dedicată de bus din Mărăști până în Mănăștur în 2024? Ce spune Boc

Bandă dedicată de bus din Mărăști până în Mănăștur în 2024? Ce spune Boc

Primarul Emil Boc a fost întrebat vineri, la Ziua Live, dacă sunt șanse ca banda dedicată transportului în comun între Mărăști și Mănăștur să fie extinsă.

În urma finalizării lucrărilor, pe Calea Mănăștur au rezultat 4 benzi de circulație, cu toate că proiectul inițial prevedea o bandă doar pentru bus. Primarul a reinterat vineri, la Ziua Live, faptul că extinderea benzii dedicate transportului în comun în zona Calea Moților - Calea Mănăștur este în continuare, în analiză.

"Categoric, noi avem această viziune de a extinde benzile dedicate transportului în comun. Acum noi așteptăm să le corelăm cu studiul de trafic pentru metrou. Pentru că implementarea proiectului metroului va presupune niște schimbări de trafic și vrem să le facem toate odată, să nu bulversăm oamenii până viziunea nu este integrată, pentru că acuma nu mai este chestie de poveste, nici pentru centură, nici pentru metrou, avem licitație, avem constructori - începem lucrările. Punct. De aceea aceste lucruri se vor colera pentru a da o viziune comună", a precizat primarul Emil Boc, la Ziua Live.

Totodată, Boc a menționat că primăria continuă extinderea pe linia pietonală în oraș.

"Voi propune în Comisia de Circulație de săptămâna viitoare să transformăm în arie pietonală zonele din centru, pe Iuliu Maniu sau Universității sau Kogălniceanu cu menținerea, evident, a riveranilor, a aprovizionării, dar în rest, să fie cu specific de zonă pietonală. Deci, această politică prin care încurajăm calitatea vieții și dimensiunea nepoluantă o vom continua la Cluj", a adăugat Emil Boc.

Comenteaza