Bani de la Consiliul Judeţean pentru comunele afectate de inundaţii

Bani de la Consiliul Judeţean pentru comunele afectate de inundaţii

Consiliul Judeţean Cluj alocă bani din fondul de rezervă al bugetului local pentru mai multe localităţi afectate de calamităţi naturale.

Comunele Câțcău, Căpușu Mare, Aghireșu, Ciurila, Gârbău vor primi fiecare câte 220.000 de lei de la bugetul judeţului pentru repararea stricăciunilor provocate de fenomenele meteo extreme, de-a lungul anului.

De asemenea, Consiliul Judeţean Cluj alocă, tot din fondul de rezervă al bugetului, suma de 200.000 de lei pentru comuna Mănăstireni pentru obiectivul “Stație de tratare apă potabilă în comuna Mănăstireni”. În momentul de faţă, Școala gimnazială din Mănăstireni este alimentată cu apă care nu corespunde calitativ şi pune în pericol sănătatea elevilor.   

 Alte 300.000 de lei vor fi alocate comunei Mociu pentru finalizarea lucrărilor la clădirea nouă în care va funcționa dispensarul medical, centrul de permanență, farmacia, un cabinet de stomatologie și un punct de ambulanță. Vechea clădire în care a funcționat spitalul din Mociu se află într-o stare foarte avansată de deteriorare, fiind un real pericol pentru sănătatea pacienților și cadrelor medicale.

Comenteaza