Video Bani de la guvern pentru Direcția de Protecție a Copilului Cluj. Tișe: „Aici este un șef la patru oameni”

Bani de la guvern pentru Direcția de Protecție a Copilului Cluj. Tișe: „Aici este un șef la patru oameni”
| Foto: Facebook.com/DGASPC Cluj

Președintele Consiliului Județean (CJ) susține că este nevoie de ajutor de la executiv pentru a putea fi plătite salariile angajaților de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj.

Alin Tișe a afirmat, miercuri, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) că banii ceruți de CJ de la București, privind echilibrarea bugetelor locale, sunt pentru a putea fi gestionată situația de la DGASPC Cluj.

„La CJ am solicitat sprijin în principal pentru DGASPC. Am avut resurse până acum și am asigurat în permanență salariile, mai mult, am titularizat și am transformat în funcționari publici majoritatea angajaților pentru a beneficia de facilitățile pe care ți le dă o funcție publică.

La DGSAPC avem 1.000 de beneficiari, copii și adulți, iar angajați sunt 1.329. Există mai mulți directori decât avem la CJ sau departamente înființate doar să se dea un post de șef. Un șef conduce patru oameni aici. Principalii afectați sunt cei care muncesc efectiv, bucătăresele, asistenții sociali, psihologii. Sper ca prin rectificarea de buget să primim această susținere să putem asigura salariile”, a declarat Alin Tișe.

Audit la societățile din subordinea CJ Cluj

„Am făcut procedura pentru un audit de performanță care să dea soluțiile juridice și tehnice, prin care să protejăm angajații și beneficiarii, dar să reducem consistent costurile nejustificate. Aceste analize la sânge le vom face și la Clujana, la Societatea de Protecție și Pază sau la Societatea de Drumuri. CJ nu mai finanțează aceste societăți pentru că legea nu mai permite asta.

Din punctul nostru de vedere, unele sunt în pragul falimentului și doar trăiesc de pe o zi pe alta pentru a da parțial salariile”, a explicat liderul CJ Cluj. El a mai spus că unele dintre aceste societăți trebuie privatizate sau reorganizate pentru a fi cu adevărat eficiente.

Comenteaza