Bani din fondul de rezervă al judeţului Cluj, pentru comunele afectate de inundaţii

Bani din fondul de rezervă al judeţului Cluj, pentru comunele afectate de inundaţii

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a alocat bani din fondul de rezervă al bugetului local al judeţului, pentru repararea pagubelor produse de calamităţile naturale în mai multe localităţi din Cluj.

La solicitarea primăriei din comuna Vad, consilierii judeţeni au aprobat marţi, în şedinţa extraordinară, acordarea unui sprijin financiar în sumă de 150.000 de lei, din fondul de rezervă al judeţului, care va fi utilizat pentru a elimina efectele produse de fenomenele meteorologice extreme din luna mai.

"Având în vedere fenomenele meteorologice din ultimele zile, au fost afectate un pod şi mai multe construcţii pe raza comunei Vad. A existat o comisie de la prefectură care a constatat aceste pagube. Urmare a acestor proceduri, primăria comunei a solicitat ajutor şi noi am considerat că o parte din această sumă o putem aloca din fondul de rezervă. Am alocat azi şi sper ca acest lucru să îi permită primarului să urgenteze lucrările şi să remedieze stricăciunile din comună. Săptămâna trecută am alocat şi pentru Ciucea, Cătina, şi pentru Căianu, din fondul de rezervă", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Comenteaza