Bani europeni și de la municipalitatea Cluj-Napoca pentru FACTURA LA ENERGIE

Bani europeni și de la municipalitatea Cluj-Napoca pentru FACTURA LA ENERGIE
| Foto: storia.ro

Circa 21.000 de familii din Cluj-Napoca primesc căldură de la Regia Autonoma de Termoficare. Conform primarului Emil Boc, municipalitatea va oferi și în acest an o subvenție de 10 milioane de euro, pentru a nu crește prea mult facturile cetățenilor. De asemenea, familiile cu venituri mici vor primi și bani europeni.

"For fi bani din fondurile europene pentru familiile care au venituri mici, ajutor la plata facturilor la energia electrică. Acei bani se vor acorda în ianuarie - februarie 2023, acum se lucrează la pregătirea cadrului legal. Și, de asmenea, sprijin pentru interprinderi mici și mijlocii pentru a nu concedia oameni. Primăria subvenționează în permanență și energia termică, ne vom menține în continuare alocare de 10 milioane de euro. Vom vedea cum putem să trecem această iarnă în materie solidară", a declarat edilul Boc, la ZIUA LIVE. 

10 milioane de euro în 2021 (plus 7 milioane la rectificare)

În noiembrie 2021, municipalitatea a decis să plătească o parte din creșterile prețului de producție la gigacalorie (17 milioane euro): ''Acum, prețul de producție la gigacalorie este de 455 de lei, clujenii plătesc 242 lei. Din noiembrie 2022, prețul de producție va fi de 664 de lei, dar populația va plăti 275, cu 15% mai mult, pentru că municipalitatea va oferi o subvenție'', a declara primarul Emil Boc.

Ajutor la plata facturilor

Din 3 octombrie 2022, Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Direcţia de Asistenţă Socială și Medicală, a demarat programul de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie.

Potrivit legii, familiile şi persoanele singure pot beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinţei și suplimentul pentru energie dacă veniturile medii nete lunare sunt după cum urmează: 2053 lei/persoana singură și 1386 lei/membru de familie

La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, după caz, al persoanei singure, se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii. MAI MULTE AICI!

VEZI ȘI Statul dă 500 de lei pentru încălzire. Cum poți lua ajutorul de încălzire în iarna 2022-2023

Noua OUG pe energie: preț maximal de 1,3 lei pentru consumatorul casnic, achiziție centralizată până în 2025

Guvernul a decis că piața de energie va fi reglementată până în martie 2025, iar producătorii vor avea un preț fix de vânzare al energiei, stabilit la 450 lei MWH. Pentru consumatorii casnici se mențin plafoanele de 0,68 lei kwh, pentru un consum până în 100 kwh, și 0,8 lei kwh până la 255 kwh. MAI MULTE AICI!

Comenteaza