Bătaie de joc în centru Clujului. Statuia lui Matei Corvin din Piața Unirii, în paragină

Bătaie de joc în centru Clujului. Statuia lui Matei Corvin din Piața Unirii, în paragină
| Foto: Clujul Civic

Statuia lui Matei Corvin din Cluj-Napoca este neglijată de către autorități care nu îi recunosc adevărata ei valoare

”La capitolul estetica urbana România sta extrem de prost. Capacitatea de a implementa și a realiza practic ceva frumos pentru scopul de a avea un ambient relaxant si placut, este infinitezimal. Autoritățile locale sunt cam paralele cu acest concept. Nu sunt în stare să intretina nici ceea ce avem. Chiar în Cluj, în "buricul targului" la statuia lui Matei Corvin (un simbol al orașului și un obiectiv turistic) spațiul verde din împrejur arată oribil. De ani de zile aceeași configurație: tufișul segmentat și tuns în valuri, iarba lipsa, reflector în tufiș, pietre periferice crapate, bălți,..., s.a.m.d. Cam atat despre grija pentru detalii fine”, a scris un clujean, pe grupul Clujul Civic.

”Singura statuie din Cluj, monument UNESCO, este lăsată în paragină. Cei care ar trebui să întrețină spațiul verde îl neglijează voit. Oare de ce? S-au pus flori în zone care chiar nu era nevoie. Vrem nu vrem acest ansamblu sculptural este simbolul orașului. De ce este permis copiilor și unor tâmpiți să se suie pe statuie și sa facă poze. Dacă spațiul verde din jur ar fi îngrijit frumos, poate oamenii nu ar îndrăzni sa se mai urce pe statuie”, a detaliat alt localnic.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza