”Bazinul de polo” din Gheorgheni poate rămâne piscină, dar poate deveni și teren de fotbal

”Bazinul de polo” din Gheorgheni poate rămâne piscină, dar poate deveni și teren de fotbal
Primăria Cluj-Napoca are soluții pentru terenul destinat proiectului bazinului de înot din Gheorgheni, abandonat de Compania Națională de Investiți (CNI).

Consiliul Local (CL) a solicitat Companiei Naționale de Investiții (CNI), la finele săptămânii trecute, să redea Clujului terenul de 12.200 mp de pe strada Alexandru Vaida-Voevod FN, unde urma să fie construit un bazin de polo. Proiectul a fost abandonat de CNI. În 2010, am avut chiar și o licitație pentru proiectare și execuție, dar lucrările nu au început niciodată.

"Am aşteptat de şapte ani să se întâmple ceva. Am așteptat ca CNI să se apuce de proiect sau să ne predea terenul. Acum am decis să îl cerem și am aprobat solicitarea în CL. "Nu reuşiţi, îl vrem înapoi". Vom vedea ce facem după aceea cu terenul. Fie extindem baza sportivă pe acel teren, pentru că cererea este foarte mare, fie încercăm, printr-un parteneriat public-privat, să realizăm o piscină olimpică sau măcar un bazin de înot", a spus Emil Boc, la Realitatea FM Cluj.

Primarul afirmase încă din prima parte a acestui an că doreşte construirea unei piscine de dimensiuni olimpice în cartierul Gheorgheni, în apropierea bazei sportive deschise la 1 decembrie 2016. „Studiem condiţiile legale ca, pe un teren adiacent parcului sportiv din Gheorgheni, să construim un bazin olimpic.

Zona s-ar preta, pentru că destinaţia sa este pentru sport şi agrement, potrivit planului urbanistic general. Iniţial a existat acolo proiectul unui bazin de polo, dar nu s-a acceptat. CNI şi primăria au realizat un studiu de fezabilitate şi s-a considerat că este prea scump. Dar poate un parteneriat public-privat va duce la găsirea unei soluţii.

În apropierea bazei mai există un teren pe care primăria îl poate concesiona şi ne gândim că astel se vor crea şi noi locuri de parcare. Parcul are acum 116 locuri, care sunt insuficiente, iar noua parcare ar putea să deservească ambele entităţi", afirma Boc, în aprilie.

Decizia de a se construi un bazin de polo în Gheorgheni datează din 2007, când CNI a aprobat un program, "Bazine de înot", unde a fost inclus şi Clujul. CL a dat în folosinţă gratuită un teren de 12.200 mp către CNI pentru construirea bazinului, dar acesta nu a fost preluat din cauză că în protocolul de predare-primire a imobilului nu a semnat nimeni în numele CNI.

A existat însă o licitaţie pentru lucrare, în 2010. Societatea Scorillo Intercom urma să încaseze 3,7 milioane de euro pentru proiectare şi execuţie. Firma a publicat şi câteva simulări 3D pentru a prezenta cum va arăta în final clădirea. Atunci, Primăria Cluj-Napoca anunţa că lucrările vor începe în noiembrie 2010.

Comenteaza