Bilete electronice pe transportul în comun din Cluj

Bilete electronice pe transportul în comun din Cluj
Municipalitatea a dat startul modernizării sistemului de transport public din oraş, proiect de 7,3 milioane de euro, din care peste 90% reprezintă finanaţarea din fonduri europene. Licitaţia care va occidentaliza transportul în comun clujean este programată la mijlocul lunii septembrie. Achiziţia se cifrează la peste 30 de milioane de lei iar criteriul de adjudecare este preţul cel mai scăzut.

Contractul pentru introducerea sistemului de ticketing în sistemul public de transport în comun din oraş intitulat generic "Lucrări pentru modernizarea şi extinderea sistemului de transport în comun în zona metropolitană Cluj- etapa I" a fost scos la mezat de primăria clujeană şi este estimat la peste 30 de milioane de lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 14 septembrie, iar acestea vor fi deschise pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice în 17 septembrie.

Criteriul de adjudecare a contractulului (care presupune lucrări de construcţii clădiri pentru transportul rutier şi pachete software pentru acces la distanţă) este preţul cel mai scăzut, iar termenul de realizare fixat prin caietul de sarcini este de 13 luni de la atribuire. Ofertanţii trebuie să depună o garanţie de participare de 500.000 de lei, iar garanţia de execuţie a fost fixată la 10% din valoarea contractului. Societăţile interesate trebuie să aibă în ultimii trei ani o cifră de afaceri de 50 de milioane de lei, să facă dovada realizării unor contracte similare în ultimii cinci ani şi să aibă în echipă specialişrii IT şi în domeniul construcţiilor civile.

Introducerea sistemului de ticketing (montarea unui sistem automat de eliberare a legitimaţiilor de călătorie) în municipiu se va face în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 7,3 milioane de euro, dintre care 6,6 milioane reprezintă bani europeni, nerambursabili.

Proiectul presupune, în principal, modernizarea a 87 staţii de transport public călători existente în municipiu, amplasarea în zonele cu un flux important de călători a 61 de automate pentru eliberarea legitimaţiilor de călătorie non- stop şi 7 centre de vânzare a legitimaţiilor de călătorie, amplasarea a 136 de validatoare ale legitimaţiilor de călătorie în staţii şi a 327 de validatoare în mijloacele de transport în comun. Proiectul va fi implementat în doi ani de la data semnării contractului de finanţare şi a demarării licitaţiilor. În locul biletelor cu două călătorii vor apărea cele electronice, pentru o oră, cu care orice pasager va putea circula pe orice linie.

Dacă va depăşi ora în cauză, va fi considerat fraudulos. Vor dispărea şi actualele abonamente de linie şi se vor introduce abonamente cu cardul, cu un număr maxim de călătorii dus-întors. Abonamentul este de 60 de călătorii, iar preţul se va stabili după implementarea sistemului. Totul se va face cu portofelul electronic. Cardul se va putea încărca şi consuma după cum doreşte orice posesor. 70-80% dintre cele 84 de puncte de eliberare a biletelor care există în municipiu vor fi desfiinţate şi doar la periferie se vor păstra chioşcuri deservite de personal.

 

Etichete
Comenteaza