Blocuri reabilitate termic cu fonduri europene

Blocuri reabilitate termic cu fonduri europene
Şapte blocuri din Cluj-Napoca, însumând 200 de apartamente, vor fi reabilitate termic cu fonduri europene. Investiţia este de 3,8 milioane de lei. Termenul de execuţie este de cinci luni.

Blocurile se află pe străzile Muncitorilor, Nicolae Titulescu, Observatorului, Padin, Plopilor, Bucureşti şi Jean Jaques Rousseau. Alte 13 blocuri se află în faza de atribuire a câştigătorului licitaţiei, iar pentru 16 s-a semnat contractul de finanţare şi urmează organizarea licitaţiei.

La începutul anului, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a promis că în 2014 vor fi realizate lucrări de izolare termică la aproximativ 40 de blocuri din oraş. Citeriul de selecţie este simplu: "primul venit, primul servit", a explicat edilul.

Lucrările presupun izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare aferente intrării în bloc.

Reabilitare cu fonduri europene

Finanţarea pentru reabilitarea termică a blocurilor va fi susţinută în proporţie de 60% prin fonduri europene, iar restul banilor vor fi asiguraţi din bugetul local, bugetul naţional şi de către proprietarii imobilelor.

Sunt eligibile pentru acest tip de finanţare, blocurile de locatari în care peste 50% din familii au un venit lunar pe membru de familie sub 500 euro.

Astfel, dacă venitul pe fiecare membru de familie este sub 150 euro, proprietarii imobilelor vor plăti 10% din costul lucrărilor, dacă veniturile sunt între 150 şi 350 euro, proprietarii vor achita 20% din investiţie, iar dacă este între 350 şi 500 euro, proprietarii vor plăti 30% din valoarea lucrărilor.

 

Comenteaza