Blocurile şi hotelul de pe malul Someşului, vizavi de poliție, pe ultima sută de metri. Vor schimba circulaţia în zonă

Blocurile şi hotelul de pe malul Someşului, vizavi de poliție, pe ultima sută de metri. Vor schimba circulaţia în zonă

Ansamblul imobiliar din care face parte și un hotel, şi care va fi construit vizavi de sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, este în ultima fază de consultare publică și se pregătește să intre în consiliul local pentru aprobare. 

Primăria Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile legii nr. 52/2003 privind consultarea publică și transparența decizională referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – dezvoltare ansamblu mixt, str. Traian nr. 40-46. 

Etapa consultării publice are loc în perioada 10-25 martie. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de e-mail consultarepublica@primariaclujnapoca.ro ori pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni (str. Moților nr. 7) sau la orice primărie de cartier.

Ansamblu imobiliar şi hotel de patru stele pe malul Someşului

Proiectul prevede realizarea unui ansamblu de locuinţe şi un hotel de 4*, pe o suprafaţă de 5.334 mp, pe malul Someşului, în zona străzii Traian, colț cu Daniil Bărceanu, la două adrese: 40-42 și 44-46. Blocurile vor fi ridicate în zona intersecţiei, unde vor fi demolate acum clădirile ce găzduiesc un outlet de mobilă și un service auto.

Accesul auto se va realiza din str. Daniil Barceanu, cu acces exclusiv la dreapta, printr-un gang de unde se distribuie accesul la subsol și în curtea interioară. Hotelul va fi ridicat vizavi de IPJ, iar accesul auto se realizează din strada Traian printr-un gang, în cele două subsoluri propuse și parțial în curtea interioară. Proiectantă este societatea Atelier RVD. 

Ansamblul de locuinţe va fi desfăşurat pe o parcelă de 2.400 mp. Pe aceasta dorește construirea mai multor blocuri, cu spațiu comercial la parter, cel mai înalt fiind de șapte etaje. De asemenea, vor fi create 118 locuri de parcare. Hotelul va avea un regim de înălţime de 2S+P+5E+R, pe o suprafaţă de 2.934 mp, și Va număra 116 locuri de parcare.

Se schimbă circulaţia auto în zonă

ZIUA de CLUJ scria, încă de anul trecut, că proiectul va schimba circulaţia auto în zonă. Pe strada Traian sensul unic va fi inclusiv între D. Bărceanu și E. Petrovici, desființarea locurilor de parcare pe acea porțiune de pe Traian pentru a face o bandă dedicată de autobuze spre Podul Traian. În ce privește inversarea sensurilor de circulație, aici va fi o inversare de sens pe str. Petrovici, cu păstrarea parcărilor, o inversare de sens pe str. Haiducului, și sens unic pe Decebal pe segmentul între Petrovici și Haiducului, cu sens de mers spre gară.

Beneficiarii celor două proiecte sunt firma clujeană Doralex, patronată de omul de afaceri Beniamin Timari, și Privo In, gestionată de familia de milionari mureșeni Morariu. Terenul pe care Doralex va construi ansamblul imobiliar aparține societății SIFI CJ Office, parte din grupul SIFI CJ Storage (fosta Napotex Cluj-Napoca).

Comenteaza